21. rujan. 2021.

Još par dana preostalo za prijave gradova za domaćinstvo turneje Dobra energija

Na poziv za gradove-domaćine druge turneje Dobra energija, koji je otvorila Zelena energetska zadruga u suradnji s Energy Cities i Udrugom gradova, zainteresirani gradovi imaju se priliku prijaviti još samo do ovog petka, 24. rujna. Nemojte propustiti priliku da pripremite svoj grad za aktivno sudjelovanje u zelenoj tranziciji!

Više o pozivu svi zainteresirani mogu saznati u srijedu, 22. rujna, u 10 sati na online diskusiji Zelene energetske zadruge “Mogu li građani ubrzati energetsku tranziciju gradova?”. Diskusija će okupiti predstavnike hrvatskih gradova i institucija kako bi podijelili perspektive i iskustva u poticanju energetske tranzicije gradova, s posebnim fokusom na uključivanje građana u taj proces. Predbilježite se za sudjelovanje na online diskusiji: https://forms.gle/NiXhPfYc4F9m2i5H6

Podsjećamo, kroz poziv za gradove-domaćine turneje Dobra energija bit će izabrano do 10 gradova prema kriterijima posvećenosti ostvarenju ciljeva energetske tranzicije definiranih pozivom, a oni će time osigurati besplatno sudjelovanje u aktivnostima druge turneje Dobra energija, edukativne kampanje o ugradnji i korištenju solarne energije u kućanstvu, te stručnu podršku u razvoju lokalnih projekata obnovljivih izvora energije.