Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

04. ožujak. 2024.

Koliko znamo o upravi?

Završio je prvi ciklus pub kvizova o javnoj upravi Bureaucracy Brain Teasers u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na kvizovima je sudjelovalo dvjestotinjak sudionika okupljenih u 45 ekipa. Osim sadašnjih studenata, svoje znanje o javnoj upravi i upravnoj znanosti pokazati su bivši studenti različitih studija Pravnog fakulteta u Zagrebu te javni službenici. Svaki kviz se sastojao od tri seta po 11 pitanja (javna uprava u Hrvatskoj, osnove o upravnoj znanosti i uprava svuda oko nas).

Pored mnoštva pitanja iz područja lokalne samouprave, sljedeća pitanja (uz ponuđene odgovore) su se izravno odnosila na aktivnosti Udruge gradova:

1. Kako se zove program Udruge gradova u okviru kojeg se od 2012. godine dodjeljuju priznanja za inovacije i najbolje prakse u lokalnoj samoupravi?

2. Općepoznato je kako su žene podzastupljene u visokom i višem menadžmentu u kompanijama privatnog sektora. Kakvo je stanje s udjelom žena na upravljačkim pozicijama u javnom sektoru? Koliko je žena nositeljica izvršne vlasti u hrvatskim gradovima i županijama (gradonačelnica i županica)?

Priznajemo, teško je znati odgovore baš na sva pitanja, no ideja pub kviza, nadmetanja u znanju, druženja i natjecateljske atmosfere, u konačnici populariziranja uprave i pravničke struke, u startu nam se jako dopala.

Namjera je organizatora objaviti znanstveno-popularnu publikaciju s pitanjima, odgovorima i objašnjenjima odgovora na pitanja sa sva tri pub kviza, pod nazivom “99 pub kviz pitanja o javnoj upravi”.


Atmosfera


Organizaciju je iznijela ova ekipa jakih žena! Ups, i jedan kolega!


Upravljačko tijelo koje i radi.


Zmajevi, ekipa koja je znala sve! Čestitamo!

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija