Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. studeni. 2022.

Komunikacija i digitalni mediji

Ono što je u komunikaciji na digitalnim medijima bilo uspješno jučer, danas vjerojatno više ne vrijedi. „WhatsApp je novi Breaking News medij. Tiktok je novi Youtube. Youtube je novi Google. Postoje platforme za koje možda (još) niste ni čuli (Yandex, Vkontakte, Naver, WeChat, kakaoTalk…). Svaka od njih ima svoja pravila.

Osim toga, mijenjaju se super brzo. Ono što danas funkcionira, možda neće funkcionirati sutra.“ Ovo je kratka uputa i naglasak s nedavno održanog trećeg modula EUSAIR Communication Academy, novog programa izgradnje komunikacijskih kapaciteta za osobe koje rade na provedbi EUSAIR Jadransko-jonske strategije. EUSAIR Communication Academy novi je jednogodišnji program izgradnje kapaciteta u području komunikacija za devedesetak osoba koje sudjeluju u implementaciji EU strategije za Jadransko-jonsku regiju s područja svih 10 zemalja članica. Organizirali su je Vlada Republike Slovenije, vodeći partner EUSAIR Facility Point projekta i Centar za europsku perspektivu.

Odlično pripremljen program Akademije okupio je istaknute međunarodne komunikacijske stručnjake poput Matthiasa Lüfkensa, voditelja digitalnih medija Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) koji je Forum i njegovo održavanje uspješno predstavio globalnoj publici na društvenim medijima. Osim njega svoje znanje podijelili su, među ostalima i Matt Jacobs, digitalni koordinator Ureda za europske i euroazijske poslove pri Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a, Charlélie Jourdan komunikacijski strateg koji je radio za Europski parlament i Europsku komisiju, ali i Google, Intel, WWF, Dimitris Dimitriadis, predavač Digitalne marketinške analitike, umjetne inteligencije i prediktivne analitike na Europskom kampusu Sveučilišta York, Paolo Ganino iz Twittera te Gabriel Alvarez, komunikacijski stručnjak Europskog parlamenta i INTERREG programa ESPON i INTERACT.

Komuniciranje u digitalnom vremenu nije jednostavno. Koliko ima prednosti u odnosu na tradicionalne medije, toliko ima i zamki. Iako postoje neka jasna uputstva za digitalnu komunikaciju, to je još uvijek brzorastuće i područje koje se mijenja tako munjevito da čak i najuspješniji komunikatori preporučuju „eksperimentirajte“ jer nešto što vrijedi danas možda neće „vrijediti“ sutra. „Trikovi“ koje komunikatori primjenjuju na jednu temu možda neće dati rezultate kod prezentacije neke druge teme. Zbog toga je nužan stalni napredak u razumijevanju i korištenju digitalnih alata i društvenih mreža, što je važno jednako kao i kibernetička sigurnost i sigurnost podataka i komunikacije na internetu.

Akademiju su pohađali i djelatnici Ministarstva turizma i sporta, kao koordinatora 4. tematskog stupa EU Jadransko-jonske strategije EUSAIR Održivi turizam te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koje sudjeluje u radu 1. tematskog stupa Plavi rast kao predstavnik Hrvatske.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija