07. siječanj. 2020.

Konferencija “Djelovanje zajednice kao rješenje za energetsko siromaštvo”

Pozivaju se zainteresirani predstavnici gradova na konferenciju o energetskom siromaštvu koja će se održati u Zagrebu 15. siječnja.

Konferenciju zajednički organiziraju udruga DOOR i Fakultet elektrotehnike i računarstva s ciljem predstavljanja energetskog siromaštva kroz uzroke, posljedice te moguća rješenja.

Uvodni govor na konferenciji održat će prof. Stefan Bouzarovski, Odjel za geografiju, Sveučilište u Manchesteru, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za temu energetskog siromaštva. Kroz panel rasprave definirat će se kakva je stvarna situacija s energetskim siromaštvom u Hrvatskoj i kakva su ponuđena rješenja. Osvrnut će se i na mogućnost da društveno korisno učenje pozitivno djeluje na ovaj društveni problem.