Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

26. rujan. 2023.

Konferencija projekta Europe Goes Local 27. listopada u Opatiji – prijave do 29. rujna

Zanima vas rad s mladima u lokalnoj zajednici? Dolazite iz jedinice lokalne samouprave ili udruge mladih i za mlade? Zanima vas što su gradovi i općine radile u području rada s mladima? Koje su bile prepreke i mogućnosti? Kako provesti zanimljive europske prakse u lokalnoj zajednici? Želite saznati više o tome kako sudjelovati u projektu “Europe Goes Local” i utjecati na kvalitetu života mladih u svom mjestu? Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira završnu konferenciju trećeg vala projekta “Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level” pod nazivom Rad s mladima u lokalnoj zajednici: gdje smo sad i kako nastavljamo dalje.

Europe Goes Local” trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja 22 nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jednom strateškom partnerstvu. U projekt su, od 2016. godine, na nacionalnoj razini izravno uključena 44 grada, a projekt koordinira nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima. Dosad su u Hrvatskoj provedena tri ciklusa aktivnosti projekta, a konferencija je prilika za predstavljanje dosadašnjih rezultata i najavu novog izdanja Europe Goes Local projekta.

Na konferenciji ćemo raspraviti kako gradovi i općine mogu poduprijeti i unaprijediti lokalni rad s mladima, te predstaviti primjere dobre prakse, rezultate jednogodišnjeg rada na izradi i realizaciji planova gradova uključenih  u provedbu nedavno završenog 3. izdanja projekta u Hrvatskoj. Također, sudionici će biti upoznati s time što nam Europa nudi kroz razvoj lokalnog rada s mladima, a poseban naglasak će se staviti na praktične primjere projekata koje provode institucije i organizacije civilnog društva.

Konferencija će poslužiti i kao platforma na kojoj će se prisutnim jedinicama lokalne samouprave uputiti poziv za sudjelovanje u nastavku projekta pa je sudjelovanje na konferenciji ujedno i izvrsna prilika za upoznavanje s detaljima projekta i dobrobitima sudjelovanja za jedinice lokalne samouprave.

Konferencija će se održati u petak, 27. listopada 2023. godine u Opatiji, u hotelu Admiral, Ulica Maršala Tita 139, od 12:00 do 16:30 sati.

Organizator pokriva troškove puta javnim prijevozom.

Pozivamo vas da se prijavite na konferenciju putem prijavnog obrasca dostupnog ovdje, do 29. rujna 2023. godine. Broj sudionika je ograničen, a potvrdu sudjelovanja, detaljan program konferencije i upute o povratu putnih troškova dobit ćete nakon zatvaranja prijava.

U slučaju dodatnih pitanja, slobodno kontaktirajte kontakt osobu projekta, Petru Pekicu, na e-mail pekica.petra@gmail.com.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija