18. studeni. 2019.

Konferencija Suvremeni trendovi – od kreativnih klastera do umjetnika poduzetnika

S naglaskom na snagu i važnost kreativnih i kulturnih industrija, labinski Društveno kulturni centar Lamparna i Istarska kulturna agencija, uz podršku Europskog socijalnog fonda, organizirali su dvodnevnu konferenciju Suvremeni trendovi – od kreativnih klastera do umjetnika poduzetnika.

U bogatom konferencijskom programu predstavljeni razni modeli učinkovitog organiziranja u kreativnim djelatnostima, kao što su Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, mreža Kreativni gradovi Hrvatske, Savez udruga Rojca i Mi plus platforma te zanimljivi primjeri kreativnog poduzetništva. Okupljajući predstavnike ustanova, udruga i samostalnih djelatnika u kulturi raspravljalo se i o sudioničkim modelima upravljanja, te podlogama za novu Kulturnu strategiju Istarske županije 2020. – 2027.
Posebna zanimljivost ovog skupa je aktivno sudjelovanje studenata umjetničkih akademija i studenata ekonomije, kojim se potiče međufakultetski strukturirani dijalog i suradnja mladih na učinkovitijoj integraciji kulturnih i kreativnih djelatnosti, kao bitan činitelj suvremene kreativne ekonomije.