22. lipanj. 2022.

Konferencija “Žene u migracijama”

Europska migracijska mreža Nacionalna kontaktna točka za Republiku Hrvatsku (EMN NCP Hrvatska) i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, povodom Svjetskog dana izbjeglica dana 23. lipnja 2022. godine u Zagrebu organiziraju nacionalnu konferenciju, posvećenu ženama u migracijama.

U većini europskih zemalja udio žena među migrantima je visok. Što znamo o tim ženama u pokretu? Žene migriraju u Europu iz različitih razloga, te čine više od polovice svih migranata u zemljama OECD-a i EU-a

Žene migrantice imaju ključnu ulogu u integraciji – odgovorne su ne samo za svoju, već i za integraciju članova svojih obitelji. Iako su žene migrantice velika i raznolika skupina, njihov je potencijal često nedovoljno iskorišten i zanemaren u migracijskim tokovima, zbog izazova s kojima se susreću i kao žene i kao migrantice.

Koncept_HR-final
Agenda EMN Hrvatska konferencija HR
Konferencija se održava u hotelu Dubrovnik (dvorana Ban Jelačić), od 10 do 15 sati. Istu je moguće pratiti online.
LINK za sudjelovanje na konferenciji
Upute za sudionike