Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

05. travanj. 2022.

Konstituirana Radna skupina za informacijske tehnologije

Danas je u Zagrebu održana konstituirajuća sjednica Radne skupine za informacijske tehnologije na kojoj su raspravljene aktualne teme iz područja digitalnog razvoja gradova, definiran akcijski plan za razdoblje od godinu dana te izabrano vodstvo Radne skupine.

Proteklih pet godina pri Udruzi gradova djelovala je neformalna ICT grupa koja je ostvarila bitne pomake u približavanju lokalne i državne informacijske infrastrukture te digitalizaciji određenih poslova lokalnih jedinica. Predsjedništvo Udruge gradova u Republici Hrvatskoj donijelo je odluku o osnivanju Radne skupine za informacijske tehnologije, stručnog tijela zaduženog za praćenje stanja informacijskih sustava lokalne samouprave, razmatranja otvorenih pitanja, davanja mišljenja i preporuka za razvoj elektroničke javne uprave te koordinaciju razvoja informacijskih sustava lokalne samouprave i tijela državne uprave. Osnivanje formalne radne skupine je svojevrsno priznanje članovima grupe za njihov dosadašnji rad, a ujedno i sredstvo kojim će moći snažnije zastupati interese lokalne samouprave pri nadležnim državnim tijelima.

Radnu skupinu čine dužnosnici i službenici gradova članova Udruge zaduženi za pitanja informacijskih sustava, provedbu projekata digitalne transformacije, pametnih rješenja i drugih pitanja usmjerenih na digitalni razvoj zajednice.

Na današnjem sastanku raspravljena su pitanja iz područja upravljanja ovlaštenjima za korištenje informacijskih sustava, tranzicije aplikativnih rješenja na državnu sabirnicu, aktualna iskustva s pripremom za provedbu nacionalnog elektroničkog upisa u vrtiće, priprema za uvođenje novog sustava uredskog poslovanja te uvođenje eura kao službene valute i utjecaj na informacijske sustave gradova.

Za voditelja radne skupine izabran je Željko Jurić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke, a zamjenici voditelja su Željana Burazin, voditeljica Odsjeka za kontroling, poslovne procese i informatiku Grada Splita te Zoran Cetinjanin, stručni suradnik za informatiku Grada Karlovca.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija