Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

19. lipanj. 2018.

Kreativna Koprivnica – II. modul

Još veći odaziv i još aktivnije sudjelovanje svih dionika obilježili su drugu radionicu Kreativnih gradova Hrvatske održanu u Koprivnici, 18. lipnja.

Nakon prezentacije rezultata prve radionice, provedeno je mapiranje nositelja identiteta grada (kultura, događanja, artefakti, ljudi, mediji, rituali, prirodne vrijednosti, obrazovne institucije, tvrtke, javna uprava), segmentiranje prema ulogama i propitivanje osjetilne percepcije Koprivnice. Uočljivo je da se kultura percipira kao bitan čimbenik ukupnog razvoja grada u društvenom i ekonomskom smislu, te da kroz društveni dijalog treba donijeti kulturnu strategiju i uspostaviti gradski ured za kulturu u kojem će o kulturnim djelatnostima skrbiti specijalizirani stručnjaci.

O svakoj temi se vrlo živo diskutiralo, a posebno je apostrofirano zapažanje da među studentima na koprivničkom sveučilištu prevladavaju studenti iz okolnih mjesta, a Koprivničani većinom odlaze na studij u Osijek, Rijeku ili Zagreb; i ostaju tamo živjeti, što svakako treba biti jedan od indikatora kojima u razvojnim planovima treba posvetiti posebnu pozornost.

U razgovoru, povremeno obilježenom i polemičkim tonovima, vrijeme je vrlo brzo proletjelo, te je odmah zakazan sljedeći termin, 26. lipnja, kako bi se dovršio planirani dnevni red i odradio brainstorming, kao ključna faza čitave radionice.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija