29. lipanj. 2022.

Lipanjske novosti projekta Tematska mreža Cjeloživotno obrazovanje dostupno svima

U sklopu projekta, pokrenuta je web stranica Obrazovanje za sve. Stranica je mjesto na kojem ćete moći saznati sve novosti o radu Mreže, članovima, rezultatima strukturiranog dijaloga te najnovijim istraživanjima. Jedno od trenutno aktualnih istraživanja bavi se mogućnostima prevencije obrazovne nejednakosti djece rane, predškolske i osnovnoškolske dobi. Gradovi mogu dati svoj doprinos, u nastavku pročitajte kako…

Naime, istraživanje provodi Institut za razvoj obrazovanja ispred Mreže Cjeloživotno učenje za sve, koja je osnovana 2020. godine u okviru projekta „Tematska mreža: Cjeloživotno obrazovanje dostupno svima“. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Institut za razvoj obrazovanja, a Udruga gradova partner na projektu.

Plan je provesti istraživanje i definirati policy preporuke na temu rizika isključenosti djece predškolske i osnovnoškolske dobi. Ciljane skupine istraživanja su odgojno-obrazovni djelatnici. Zbog osiguravanja kvalitete i reprezentativnosti istraživanja, poželjno je uključivanje što većeg broja odgojno-obrazovnih djelatnika. Sudjelovanje u istraživanju podrazumijeva popunjavanje online upitnika koji je dostupan na ovoj poveznici: https://survey.alchemer.eu/s3/90418380/TEMCO.

Stoga molimo sve članove Udruge gradova da proslijede Poziv za sudjelovanje u istraživanju svim ustanovama za predškolski odgoj i obrazovanje čiji su osnivači.

Službeni tekst Poziva te Suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja možete pronaći niže:

Poziv

Suglasnost – MZO

Unaprijed zahvaljujemo na doprinosu. Svakako posjetite ranije spomenutu web stranicu na adresi: https://www.obrazovanjezasve.hr/.