Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

13. siječanj. 2023.

Ministar donio Pravilnik o odlagalištima otpada

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, uz prethodnu suglasnost ministra nadležnog za prostorno uređenje i graditeljstvo te ministra vanjskih i europskih poslova donio je Pravilnik o odlagalištima otpada. Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama dana 11. siječnja 2023.

Nekoliko naglasaka iz Pravilnika:

Sukladno odredbama Pravilnika, posjednik izrađuje osnovnu karakterizaciju otpada, a odlagalište osigurava vizualnu kontrolu i uzima reprezentativne uzorke na svakih 1.000 t istovrsnog otpada posjednika (kemijska analiza i kontrolna kemijska analiza) koje čuva mjesec dana.

Za komunalni otpad skupljen u okviru javne usluge ne treba prethodna obrada ako se biootpad skuplja na izvoru posebno (ili kompostira na izvoru) ili se stabilizira biorazgradiva frakcija.

Odgovorna osoba za gospodarenje otpadom mora biti tehnički osposobljena za upravljanje odlagalištem.

Pravilnik o odlagalištima otpada

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija