Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

19. lipanj. 2019.

Ministarstvo kulture objavilo informaciju o kriterijima za ugradnju bankomata u zaštićenim gradskim jezgrama

Potaknuto sve učestalijim pojavama ugradnje bankomata u starim gradskim jezgrama, Ministarstvo kulture uputilo je gradovima informaciju o općim kriterijima za postavljanje predmetnih uređaja u zaštićene jezgre.

Ističemo dio iz dopisa: “Budući da prekomjerni broj bankomata predstavlja problem uočen ne samo od konzervatorske službe već i od brojnih građana, gradskih uprava i posjetitelja, nužno
je da se kao obavezne odredbe Odluka o komunalnom redu qradova uvrste konzervatorske smjernice kojima će se regulirati pitanje uvjeta za postavljanje bankomata u kulturno povijesnim cjelinama, kroz zajedničku suradnju gradskih tijela i konzervatorske službe. S obzirom na znatno veći broj komunalnih redara od samog broja konzervatora, predlažemo da se postupanje u vezi nelegalno postavljenih bankomata i njihovog eventualnog uklanjanja odvija u nadležnosti komunalnog redarstva.”

Cijeli dopis Ministarstva preuzmite OVDJE.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija