01. lipanj. 2015.

Ministarstvo rada o primjeni Pravilnika o evidencijama

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dalo je mišljenje o primjeni Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencija o radnicima.

U mišljenju od 27. svibnja Ministarstvo se očitovalo o primjeni navedenog pravilnika na lokalne dužnosnike te je zaključilo da se isti neće primjenjivati. Obrazloženje Ministarstvo nalazi u tome da, sukladno odredbama Zakona o radu, lokalni dužnosnici nisu radnici pa prema tome nema osnove za primjenu Pravilnika. Međutim, ni Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, kao ni Ministarstvo uprave nisu dali naznake kada možemo i možemo li uopće, očekivati donošenje zakona koji će konačno urediti prava lokalnih dužnosnika.

Mišljenje Ministarstva rada i mirovinskog sustava – 29.04.15.