Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

01. lipanj. 2015.

Ministarstvo rada o primjeni Pravilnika o evidencijama

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dalo je mišljenje o primjeni Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencija o radnicima.

U mišljenju od 27. svibnja Ministarstvo se očitovalo o primjeni navedenog pravilnika na lokalne dužnosnike te je zaključilo da se isti neće primjenjivati. Obrazloženje Ministarstvo nalazi u tome da, sukladno odredbama Zakona o radu, lokalni dužnosnici nisu radnici pa prema tome nema osnove za primjenu Pravilnika. Međutim, ni Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, kao ni Ministarstvo uprave nisu dali naznake kada možemo i možemo li uopće, očekivati donošenje zakona koji će konačno urediti prava lokalnih dužnosnika.

Mišljenje Ministarstva rada i mirovinskog sustava – 29.04.15.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija