17. listopad. 2016.

Nacionalna konferencija savjeta mladih

U organizaciji Savjeta mladih Grada Karlovca, Savjeta mladih Karlovačke županije i Udruge gradova u RH u Karlovcu će se od 2. do 4. prosinca ove godine održati Nacionalna konferencija savjeta mladih.

Riječ je o najvećoj konferenciji savjeta mladih, po uzoru na onu koja se nekoliko godina za redom održavala u Zagrebu, koja za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih.

U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima, iz zemlje i inozemstva, doprinijet će kvaliteti programa i rasprava na Konferenciji. Ipak, najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Ideja je da Konferencija bude središnji godišnji susret za sve savjete mladih u Hrvatskoj, a zbog održivosti cijele priče jedinice lokalne i regionalne samouprave će pokriti troškove smještaja s doručkom i putovanja za predstavnike svojih savjeta mladih dok će organizatori pokriti troškove preostalih obroka, predavača i cjelokupne organizacije.

Smještaj sudionika predviđen je u hotelu Carlstadt, no zbog ograničenih smještajnih kapaciteta, pozivamo vas da se što prije prijavite. Cijena noćenja s doručkom u navedenom hotelu je 185,00 kuna po osobi po danu.

Prijaviti se možete na službenoj web stranici konferencije, na sljedećoj poveznici http://nksm.eu/ .

U prvom krugu prijava, koji će trajati do 9. studenog, svaki savjet mladih moći će prijaviti dva člana ili zamjenika člana. U slučaju da nakon prvog kruga ostane slobodnih mjesta, otvorit će se i drugi krug.

Detaljan program objavit ćemo uskoro.