Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

20. svibanj. 2024.

Najava natječaja: 10 puta po 10.000 eura za organizaciju koncerata izvan velikih gradova

Natječaj “AJMO!” namijenjen je svim organizatorima koncerata, bez obzira na njihov formalno pravni status, što uključuje javne ustanove, udruge, trgovačka društva, samostalne umjetnike i obrte.

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia), koji se bavi sufinanciranjem bendova i glazbenih profesionalaca u inozemstvu, međunarodnim suradnjama s europskim glazbenim sektorom i drugim uredima za izvoz glazbe te showcase festivalom i glazbenom konferencijom u Šibeniku SHIP, pokreće i poticanje koncertne aktivnosti u Hrvatskoj izvan najvećih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek) te intenzivno radi na pripremi i promociji natječaja putem kojeg će dodijeliti deset puta po deset tisuća eura organizatorima koncerata diljem Lijepe naše.

“AJMO!” je pilot projekt, rezultat višemjesečne suradnje i planiranja s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj. Naime, zajednički je uočen manjak koncertne aktivnosti izvan najvećih gradova koji onemogućava razvoj glazbene scene i čini društveni i kulturni život u mnogim sredinama siromašnim i nepoticajnim. Pozitivni ishodi ovog projekta mogli bi omogućiti nastanak trajnije politike podrške koncertnim promotorima i stvaranje svojevrsne organizacijske mreže, nalik Kino mreži na području audiovizualne umjetnosti.

“Da bismo imali što pokazati u inozemstvu, moramo ojačati domaću koncertnu infrastrukturu, kako fizičku tako i organizacijsku. Želimo potaknuti i sufinancirati organizatore, zainteresirati gradove, općine i županije kao nužno potrebne partnere. Glazbenici, javni djelatnici, koncertni promotori, svi trebaju jedni druge. Ovaj pilot projekt je početak rada na njihovom međusobnom umrežavanju”, riječi su Dražena Baljka, suosnivača Ureda za izvoz glazbe i predsjednika Hrvatske glazbene unije.

Natječaj “AJMO!” namijenjen je svim organizatorima koncerata, bez obzira na njihov formalno pravni status, što uključuje javne ustanove, udruge, trgovačka društva, samostalne umjetnike i obrte.

Kriteriji natječaja u središte pažnje stavljaju ambiciju i kvalitetan plan, prethodno iskustvo, poticanje lokalne zajednice i lokalne publike. U samom natječaju bit će ponuđeni glazbeni izvođači koji su već iskazali interes da budu dijelom ovog projekta, što će olakšati posao potencijalnim prijaviteljima.

Javno objavljivanje natječaja planirano je za sredinu lipnja ove godine, a bit će otvoren mjesec dana. Nezavisno povjerenstvo ocijenit će pristigle prijave do kraja kolovoza, a javna objava i promocija rezultata natječaja upriličit će se u sklopu ovogodišnjeg SHIP festivala. Koncerti čija organizacija bude sufinancirana putem “AJMO!” projekta biti će održani u razdoblju između 1. listopada 2024. i 1. ožujka 2025. godine.

https://www.hgu.hr/vijesti/ajmo-novi-projekt-ureda-za-izvoz-glazbe-hrvatska

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija