Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

05. travanj. 2022.

NALAS-ov online tečaj na temu kapitalnih infrastukturnih investicija

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, organizira online tečaj na temu kapitalnih infrastrukturnih investicija u sustavu vodovoda i kanalizacije. Tečaj će se provoditi na engleskom jeziku, a sastoji se od ukupno 5 modula. Svaki modul traje tjedan dana. Početak je predviđen za 20. travnja, a prijave su otvorene do ponedjeljka, 18. travnja.

Ciljevi tečaja

Opći cilj tečaja je osposobiti polaznike da usmjeravaju, prate i aktivno sudjeluju u pripremi, razvoju i provedbi projekata kapitalnih infrastrukturnih ulaganja.

Do kraja ovog tečaja polaznici koji donose odluke razumjet će okvir i steći opća znanja i vještine koje će im omogućiti:

  • Upoznavanje s ulogama i odgovornostima za pripremu projekata i pristup financiranju,
  • Organiziranje, vođenje i praćenje razvoja svih elemenata budućih infrastrukturnih investicijskih projekata,
  • Ispunjavanje zakonskih zahtjeva i osiguravanje potrebnog institucionalnog okvira za provedbu kapitalnih infrastrukturnih projekata.

Specifični ciljevi tečaja su pružiti polaznicima potreban okvir, opća znanja i vještine za:

  • Provesti potrebne pripreme za provedbu infrastrukturnih investicijskih projekata,
  • Razviti sve elemente budućih infrastrukturnih investicijskih projekata i
  • Provesti sve faze infrastrukturnog investicijskog projekta.

Moduli tečaja

Tečaj je podijeljen u pet modula:

Modul 1 – Uvod u projekte kapitalnih infrastrukturnih ulaganja daje definiciju projekta i pregled raspoloživih izvora financiranja, kao preduvjeta za pripremu, razvoj i provedbu projekata kapitalnih infrastrukturnih ulaganja.

Modul 2 – Osnove upravljanja projektnim ciklusom predstavlja ključne elemente i faze upravljanja projektnim ciklusom, uključujući ključne korake u pripremi projektnih prijedloga, razvoja ciljeva projekta, očekivanih rezultata i pokazatelja, analize rizika, proračuna projekta i logičnog okvira.

Modul 3 – Priprema i razvoj projekata ulaganja u kapitalnu infrastrukturu raspravlja o mapiranju dionika te pravnim i institucionalnim aranžmanima za provedbu projekata kapitalnih infrastrukturnih ulaganja.

Modul 4 – Organizacijska postavka i aranžmani za provedbu projekta bavi se unutarnjom organizacijom i postavkama za provedbu projekta i fazama provedbe te ulogama odgovornosti lokalne razine za provedbu kapitalnih projekata u sektoru voda i odvodnje.

Modul 5 – Glavna faza provedbe, zatvaranje projekta, praćenje, evaluacija i revizija fokusira se na glavnu fazu provedbe, uključujući izdavanje dozvola, nabavu, nadzor i kontrolu kvalitete radova, zatvaranje programa, svrhu i opseg praćenja i evaluacije, vrste evaluacije, revizijske i financijske kriterije te druge zahtjeve izvještavanja.

Tečaj je namijenjen donositeljima odluka, srednjem menadžmentu javnih komunalnih poduzeća i jedinica lokalne samouprave te djelatnicima jedinica za provedbu projekata.

Prijaviti se možete na mario@udruga-gradova.hr, slanjem svojih podatak (Ime i prezime, grad koji predstavljate, funkciju u gradskoj upravi te e-mail adresu). Na istu adresu možete se obratiti za sva eventualna dodatna pitanja.

Tečaj se održava na engleskom jeziku.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija