Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

11. ožujak. 2022.

NALAS-ov online tečaj na temu uključivog upravljanja rizikom od katastrofa

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, organizira online tečaj na temu uključivog upravljanja rizikom od katastrofa. Tečaj će se provoditi na engleskom jeziku, a sastoji se od ukupno 4 modula. Svaki modul traje tjedan dana te se od sudionika očekuje da cijeli tečaj završe u roku od mjesec dana. Početak je predviđen za 22. ožujka, a prijave su otvorene do četvrtka, 17. ožujka.

Ovaj tečaj će sudionicima iz lokalnih uprava pružiti dovoljno znanja za pomoć pri utvrđivanju kako se smanjenje rizika od katastrofa uklapa u rad lokalne uprave, utvrđivanju i procjeni različitih vrsta prirodnih opasnosti i opasnosti koje je stvorio čovjek, poduzimanju preventivnih mjera i mjera pripravnosti, reagiranju i oporavku, uz integraciju ranjivih skupina kod upravljanja rizikom od katastrofa.

CILJEVI TEČAJA
Do kraja tečaja moći ćete:
• Razumjeti koncept uključivog upravljanja rizikom od katastrofa i njegovu vezu s Agendom 2030 i SDG-ima,
• Identificirati glavne aspekte procjene potreba upravljanja rizikom od katastrofa, njezine vrste procjene kao vitalnog elementa za planiranje, s naglaskom na brzu procjenu potreba i procjenu kapaciteta ranjivosti,
• Prepoznati ključne korake za razvoj uključivih planova upravljanja rizicima od katastrofa, uključujući komunikaciju i koordinaciju s relevantnim dionicima.

CILJNA PUBLIKA
Tečaj je namijenjen stručnjacima koji rade u jedinicama lokalne samouprave i udrugama lokalne samouprave koji
su odgovorni za socijalnu zaštitu i upravljanje rizicima od katastrofa, koji imaju određena početna znanja o toj temi.

Više o samom tečaju možete pronaći OVDJE.

Prijaviti se možete na mario@udruga-gradova.hr, slanjem svojih podatak (Ime i prezime, grad koji predstavljate, funkciju u gradskoj upravi te e-mail adresu). Na istu adresu možete se obratiti za sva eventualna dodatna pitanja.

Tečaj se održava na engleskom jeziku.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija