19. studeni. 2021.

NALAS-ov online tečaj o uspostavljanju lokalnih dnevnih boravaka

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, organizira online tečaj na temu uspostavljanja dnevnih boravaka i kako tome može doprinijeti lokalna samouprava. Tečaj će se provoditi na engleskom jeziku, a sastoji se od ukupno 4 modula. Svaki modul traje tjedan dana te od sudionika zahtjeva da odvoje 3 sata po modulu. Početak je predviđen 29. studenog, a prijave su otvorene do četvrtka, 25. studenog.

Pod dnevnim boravcima organizatori tečaja podrazumijevaju mjesto pružanja različitih socijalnih usluga namijenjenih djeci, obiteljima, osobama s invaliditetom, starijima, manjinama te svim ostalim ugroženim skupinama, uključujući one koji žive na rubu siromaštva. Međutim, važno je napomenuti da u praksi postoje različiti oblici organiziranog pružanja potrebnih usluga na lokalnoj razini pa samim time i različiti ustrojstveni oblici.

Tečaj će voditi Aleksandra Georgievska, stručnjakinja s 12 godina iskustva u razvoju i provedbi programa socijalne zaštite i programa socijalnih usluga za različite ugrožene skupine.

Više o samom tečaju možete pronaći OVDJE.

Prijaviti se možete na mario@udruga-gradova.hr, slanjem svojih podatak (Ime i prezime, grad koji predstavljate, funkciju u gradskoj upravi te e-mail adresu). Na istu adresu možete se obratiti za sva eventualna dodatna pitanja.