Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

25. svibanj. 2017.

Natječaj za nagradu Istanbul – za grad koji se prijateljski odnosi prema okolišu

Mediteransko vijeće za održivi razvoj UN-ovog akcijskog plana za okoliš i Mediteran objavilo je natječaj za nagradu Istanbul, namijenjenu mediteranskim obalnim gradovima koji se prijateljski odnose prema okolišu.

Nagrada Istanbul za grad koji se prijateljski odnosi prema okolišu ima za cilj prepoznati i nagrađivati napore lokalnih vlasti da poboljšaju okoliš i kvalitetu života te promoviraju održivi razvoj u mediteranskim obalnim gradovima. Također, cilj je ohrabriti lokalne vlasti da se okrenu budućnosti koja će biti bliža okolišu i omogućiti im da djeluju kao uzor kako bi inspirirali druge gradove.

Prema definiciji, “primorski grad je grad koji živi u harmoniji s morem, učinkovito, jednako i održivo koristi svoje resurse, smanjujući svoj utjecaj na morski i obalni okoliš i klimatske promjene te upravlja okolišem u korist sadašnjih i budućih generacija”. Stoga, grad koji se prijateljski odnosi prema okolišu je primorski grad u kojemu ljudi uživaju visoku kvalitetu života i gdje se održivi razvoj odvija unutar kapaciteta zdravog ekosustava.

Poziv za prijave (na engleskom jeziku) otvoren je do 16. lipnja 2017. godine. Nagrada će biti dodijeljena na sljedećoj konferenciji u Tirani od 17. do 20. prosinca ove godine.

Sve informacije možete pronaći na http://planbleu.org/fr/prix-pour-les-villes-respectueuses-de-lenvironnement-istanbul-environment-friendly-city-award-2016.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija