Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

08. listopad. 2020.

Natječaj za Lokalnu akademiju za politički razvoj u Dubrovniku

Akademija za politički razvoj (APR) u suradnji s Udrugom za razvoj civilnog društva Bonsai i Udrugom gradova poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u LAPR edukativnom programu poticanja razvoja, dijaloga i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama koji će se održavati u Dubrovniku od 23. do 25. listopada,

Program je namijenjen lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva, znanstvene zajednice i poduzetništva iz Dubrovačko-neretvanske županije.
Lokalni APR u Dubrovniku dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ te stiže u Dubrovnik na inicijativu Udruge Bonsai koja dugi niz godina promovira volonterstvo, aktivno građanstvo i kulturu dijaloga. Program je namijenjen osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Do sada je provedeno 5 ciklusa Lokalne akademije i to u Splitu, Osijeku, Zaprešiću, Varaždinu i Čakovcu, a sada po prvi puta dolazi u našu najjužniju županiju.
Svi polaznici sudjelovat će u tri modula koji će se održati od 23. do 25. listopada u Centru za mlade Dubrovnik. Moduli će biti sastavljeni od predavanja, radionica i panel diskusija s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije i participacije građana u političkim procesima, zelene ekonomije i održivog razvoja, kulture dijaloga te stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci s nacionalne i lokalne razine. Nacrt programa dostupan je na poveznici ovdje.
LAPR Dubrovnik okupit će do 20 polaznica_ka koji će biti odabrani temeljem javnog poziva. Za sudjelovanje u programu, potrebno je ispuniti
Prijavni-obrazac-LAPR Dubrovnik te ga poslati na e-mail adresu: ured.vcd@gmail.com (u predmet elektroničke pošte upisati LAPR Dubrovnik/ ime i prezime). Krajnji rok za prijavu je 11. listopada 2020. u ponoć.
Prilikom odabira vodit će se računa o predstavljenosti različitih sektora: jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnoga društva, znanstvene zajednice, stranaka, djelatnika u tijelima državne i javne uprave, medija, poduzetnika i aktivista/kinja mlađe generacije. Također će se voditi računa i o primjerenoj spolnoj zastupljenosti među polaznicima. Glavni kriterij za odabir polaznika, pored osobnoga karijernoga puta, bit će iskazani interes za javno djelovanje u lokalnoj zajednici. U program se mogu prijaviti kandidati do 40 godina starosti.
Polaznici su obavezni sudjelovati u sva tri modula. Organizatori snose sve troškove sudjelovanja polaznika u modulima, izuzev prijevoza. Program je cjelodnevni i traje od 10.00 do 18.00 te, uz pauze za kavu, uključuje dva obroka – ručak i večeru.
Najkasnije do 16. listopada sve kandidatkinje i kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja, dok će konačni rezultati odabira biti objavljeni na web i Facebook stranicama Udruge Bonsai i APR-a.
Po završetku programa uspješnim polaznicima biti će uručene diplome te će imati mogućnost sudjelovanja na drugim događajima APR-a. Prijava na ovaj natječaj ne umanjuje mogućnost sudjelovanja u ostalim programima APR-a.

COVID-19: Obzirom na epidemiološke mjere trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj te Dubrovačko – neretvanskoj županiji, program će se odvijati u dvorani s dovoljno prostora za održavanje propisane socijalne distance, dvorana će se dezinficirati između svake stanke, a svim sudionicima će na raspolaganju biti zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija