Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. srpanj. 2023.

Novi broj glasila Hrvatske mreže zdravih gradova

U srpnju je izašao novi, 25. po redu, broj časopisa ”Epoha” kojeg izdaje Hrvatska mreža zdravih gradova, s temom Ljudi u središtu, ranjive skupine u zajednici. U dvadesetak objavljenih članaka prenose se iskustva domaćih gradova i županija u kojima čitatelji mogu saznati kako je moguće ulagati u ljude i osigurati da nitko nije zaboravljen.

Primjeri dobrih praksi ali i problema s kojima su se uključeni dionici susretali i s kojima se i dalje susreću obuhvaćaju slučajeve iz Crikvenice, Dubrovnika, Karlovca, Opatije, Osijeka, Poreča, Pule, Rijeke, Varaždina, Zaboka i Zagreba!

Zaimljivo, inkluzija je najčešće spominjana riječ u tekstovima autora koji opisuju projekte namijenjene djeci s poteškoćama u razvoju, problemima u ponašanju,
ili projektima za odrasle osobe s mentalnim poteškoćama ili beskućnike. Na pitanje kako odgovaraju: osnaživanjem, sudjelovanjem, partnerstvom za zdravlje i transformacijom pružanja usluga. S druge strane, u tekstovima autora službenika lokalne samouprave najčešće je spominjana riječ sinergija (umrežavanje upravnog, društvenog i građanskog sektora, razvoj partnerstva i intersektorska suradnja), što upućuje na već utvrđenu ulogu koju gradovi imaju u svojim zajednicama – biti facilitator i organizator promjena na bolje!

Digitalno izdanje časopisa možete preuzeti sa sljedeće poveznice, a za informacije o mreži i kako postati član pogledajte njihove službene stranice – Zdravi gradovi.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska