05. listopad. 2020.

Obuka komunalnih redara u Makarskoj 15. listopada – otvorene prijave

Obuka komunalnih redara, ali i svih drugih zainteresiranih djelatnika gradskih uprava, na kojoj će biti riječi i o priručniku Komunalni redar, održava se u četvrtak 15. listopada u Makarskoj, hotel Osejava, Šetalište Fra Jure Radića bb, s početkom u 10 sati.

Sudionici iz gradova, članova Udruge, ne plaćaju kotizaciju. Prethodna registracija je obavezna i vrši se putem jednog klika na kraju ove objave.

Sudionici iz općina plaćaju kotizaciju od 1.200 kn. Prethodna prijava je obavezna i vrši se na info@udruga-gradova.hr

Važne napomene:
Broj sudionika ograničen je na 45 osoba te se nakon toga obustavlja mogućnost prijave.
Organizator osigurava poštivanje svih epidemioloških mjera predostrožnosti, od preporučene distance tijekom predavanja i ručka do zaštitne maske, dezinfekcijskoga sredstva i mjerača tjelesne temperature.
Sudionici su se dužni pridržavati svih epidemioloških mjera predostrožnosti, a organizator pridržava pravo udaljenja s obuke sudionika koji višekratno krši epidemiološke preporuke.

PROGRAM OBUKE

9.30 – 10.00 Registracija sudionika

10.00 Početak obuke

10.00 – 10.10 Uvod u obuku i predstavljanje priručnika Komunalni redar
10.10 – 10.40 Zakonska regulativa za postupanje komunalnog redarstva s naglaskom na gospodarenje otpadom – Sonja Polonijo, savjetnica, Eko Murvica d.o.o., Crikvenica
10.40 – 11.15 Odluka o komunalnom redu i drugi temelji za postupanje komunalnog redarstva – Koviljka Aškić, direktorica, Eko-Adria d.o.o., Pula

11.15 – 11.30 Pauza za kavu

11.30 – 12.30 Prekršajni zakon i postupanje komunalnog redarstva –– Matko Lovreta, pročelnik, Grad Makarska

12.30 – 13.30 Ručak

13.30 – 13.45 Profesionalna komunikacija s „teškim strankama“ – Goran Kauzlarić, konzultant i suradnik Udruge gradova, Zagreb
13.45 – 14.00 Nadzor komunalnog reda – videonadzor, uređaji i zakonska regulativa – Dražen Keresteni, predstavnik tvrtke Alarmautomatika d.o.o., Rijeka
14.00 – 15.00 Postupanje komunalnih redara temeljem Zakona o općem upravnom postupku – primjena u praksi – Blagodar Španja, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva, Grad Vodice

15.00 Završetak obuke

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?