16. studeni. 2017.

Obuka o održivom gospodarenju otpadom održana u Osijeku

Udruga gradova i Grad Osijek organizirali su obuku o održivom gospodarenju otpadom koja je održana dana 15. studenoga.

Osječkoj je obuci prisustvovalo pedesetak zainteresiranih sudionika iz Osijeka, Vukovara, Iloka, Belog Manastira, Belišća, Valpova, Županje, Vinkovaca, Našica, Slavonskog Broda, načelnici i pročelnici iz općina s područja Vukovarsko-srijemske i Osječke županije, potom predstavnici Unikom-a i drugih komunalnih poduzeća, predsjednici i vijećnici gradskih četvrti Grada Osijeka te gimnazijalci kojima su gospodarenje otpadom i čisti okoliš teme od interesa.

U uvodnom dijelu obuke, nakon što su predstavljeni ciljevi i svrha njezina organiziranja, predstavljeni su i pokazatelji osječkog Unikom-a koji prednjači u postizanju ciljeva definiranih hrvatskom i europskom regulativom. Stručni dio obuke održala je gđa Sonja Polonijo, savjetnica za razvoj u poduzeću Eko-Murvica d.o.o., koja je uz prikaz normative, dala i pregled rješenja u pojedinim uspješnim gradovima i odgovarala na brojna pitanja sudionika.

Gradu Osijeku još jednom zahvaljujemo na pomoći i susretljivosti pri organizaciji ovog događanja!

Sljedeće obuke su:

– Zagreb, 6. prosinca u 9 sati, hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a