Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

23. veljača. 2023.

Odjeci skupa “Iskustva u primjeni Zakona o financiranju političkih aktivnosti izborne promidžbe i referenduma“

Okrugli stol o iskustvima u primjeni Zakona o financiranju političkih aktivnosti izborne promidžbe i referenduma održan je u organizaciji Državnog izbornog povjerenstva, a na njemu je sudjelovala i predstavnica Udruge gradova. Uz osnovne premise i prijedloge za izmjene Zakona, dostupan vam je i ogledni primjerak Odluke o raspoređivanju sredstava iz gradskog proračuna koji možete koristiti i prilagoditi po potrebi.

Okrugli stol „Iskustva u primjeni Zakona o financiranju političkih aktivnosti izborne promidžbe i referenduma“ u organizaciji Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, održan je u Zagrebu 2. veljače 2023. godine.

DIP nam je ustupio zaključke i prijedloge za kvalitetniju primjenu Zakona koje možete pročitati u dva dokumenta:

dip-okrugli stol-izneseni prijedlozi unapredjenja
Okrugli stol_objedinjeni prijedlozi-final

Osnovna primjedba koja se odnosi na gradove išla je u smjeru gradskih odluka o raspoređivanju sredstava iz proračuna za financiranje redovitih političkih aktivnosti koje su, po navodima nazočnih predstavnika političkih stranaka, vrlo različite i često zakonski neutemeljene te objavljene na slabo vidljiv način…

Predstavnica Udruge gradova predložila je izraditi ogledni primjerak Odluke te je ponuditi gradovima kako bi je iskoristili i ujednačili postupanja u praksi.

ODLUKA – FINANCIRANJE POLITIČKIH STRANAKA-2023 – ogledni primjerak

Također, predstavnica Udruge gradova navela je da su edukacije u organizaciji Državnog izbornog povjerenstva, koje su obrađivale vođenje evidencija o političkim strankama i nezavisnim vijećnicima u predstavničkim tijelima bile vrlo korisne te da s njima treba nastaviti, sve zbog različitih profesionalnih i kadrovskih kapaciteta pojedinih lokalnih jedinica.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija