19. kolovoz. 2011.

Odobren projekt tehničke pomoći za izradu projekata

Europska komisija odobrila je projekt tehničke pomoći hrvatskim i slovenskim gradovima za izradu i prijavu projekata u program Europa za građane. Projekt je vrijedan 100.000 eura, a provodit će ga Udruga gradova u partnerstvu sa Skupnost občin Slovenije.

U sklopu projekta Udruga gradova (UG) i Skupnost občin Slovenije (SOS) direktno će raditi sa hrvatskim i slovenskim gradovima i udrugama sa područja odabranih gradova na izradi projekata koje će gradovi i udruge nominirati za financiranje iz programa Europa za građane (Program). UG i SOS omogućit će neophodna partnerstva između gradova, napraviti primarnu selekciju projektnih ideja prihvatljivih za Program te direktno raditi sa izabranim gradovima i organizacijama na izradi prijedloga projekta i podnošenju tih prijedloga na natječaje Programa. Ovakvom suradnjom sa gradovima i organizacijama osigurat će se bitno veća uspješnost gradova i organizacija na natječajima Programa.

U sklopu projekta bit će pokrenut i interaktivni web portal za stvaranje partnerstava između hrvatskih i slovenskih gradova te promociju mogućnosti za investiranje u te gradove, a koji će po završetku projekta biti spreman za uključivanje partnera iz Italije, Austrije, Mađarske te drugih država srednje i jugoistočne Europe.

Zainteresirani će saznati više informacija u veljači 2012. godine u Mariboru na službenom otvaranju projekta i foruma za stvaranje partnerstva.