Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

19. lipanj. 2018.

“Odrazi se znanjem – pokreni zajednicu” – Fakulteti i udruge zajedno za održivi razvoj lokalnih zajednica

Drugi blok edukacije u sklopu projekta “Odrazi se znanjem – pokreni zajednicu” – Fakulteti i udruge zajedno za održivi razvoj lokalnih zajednica, održan je 18. i 19. lipnja u Međimurju na temu metoda društveno korisnog učenja.

Svrha projekta “Odrazi se znanjem – pokreni zajednicu”, usmjerenog na približavanje i uspostavu sinergijskog i partnerskog odnosa fakulteta i udruga jest podržati i potaknuti suradnju između dviju visokoobrazovnih institucija (Ekonomskog i Grafičkog fakulteta u Zagrebu) i organizacija civilnog društva, prvenstveno udruga koje djeluju u zajednici, primjenom metode društveno korisnog učenja (DKU) i izravnim uključivanjem studenata u rad udruga.

Tijekom projekta profesori Ekonomskog i Grafičkog fakulteta educiraju sudionike, predstavnike udruga, o metodi društveno korisnog učenja i njenoj primjeni, a predstavnici udruga predstavljaju svoje aktivnosti i napore koje čine u sferi demokratiziranja društva, uklanjanja barijera i predrasuda te u cilju uključivanja ranjivih, marginaliziranih, “besperspektivnih” i siromašnih…kojih u Hrvatskoj ne manjka.

Povezivanje profesora i predstavnika udruga važno je za pokretanje procesa upoznavanja, identificiranja zajedničkih potreba i interesa te je ključno za oblikovanje što kvalitetnije buduće suradnje tijekom rada studenata u uključenim udrugama. Dodatna je vrijednost projekta u povezivanju udruga s mladima koji (još uvijek) imaju svijest i volju da svojim angažmanom i radom u zajednici i za zajedničke ciljeve, promijene Hrvatsku na bolje.

Edukacija je zamišljena kroz tri dvodnevna trening-bloka (Rabac i Sveti Martin na Muri), a slijedi i treći trening-blok u srpnju u Baranji. Sudionici se dodatno upoznaju i s primjerima društvenog poduzetništva koje poslovanje temelji na načelima društveno odgovornog poslovanja i time doprinosi razvoju lokalne zajednice i uključivanju ranjivih skupina. Tako su u Čakovcu imali priliku učiti iz primjera dobre prakse ACT Grupe gdje su slušali o djelovanju lokalnog konzorcija društvenih poduzeća i modelu potpore impact poduzetnicima u Međimurju.

P.S. Fotografiju smo “otuđili” gradonačelniku Murskog Središća, gosp. Draženu Srpaku, sve u nadi da nam neće zamjeriti :-)

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija