Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

29. travanj. 2015.

Održan 2. sastanak savjetodavnog odbora projekta LLSEE

U Skoplju je 27. i 28. travnja održan sastanak savjetodavnog odbora projekta ”Strengthening of local decision makers in South East Europe//Jačanje lokalnih donosioca odluka u jugoistočnoj Europi ” (LL SEE) na kojem je raspravljen nacrt Regionalnog plana obuka za jačanje kapaciteta lokalnih dionika.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici nacionalnih udruženja lokalnih vlasti iz Hrvatske (Udruga gradova, Udruga općina), Federacije BiH, Republike Srpske i Makedonije te predstavnici Mreže udruga lokalnih vlasti jugoistočne Europe (NALAS) i donatora projekta, njemačke agencije za međunarodnu suradnju (GIZ).

Prvi dan sastanka protekao je u diskusiji i grupnom radu na razradi prioriteta obuke lokalnih službenika i dužnosnika s ciljem jačanja kapaciteta isporučitelja vodnih usluga i jedinica lokalne samouprave za provedbu infrastrukturnih projekata vodnog sektora koji su financirani sredstvima međunarodnih donatora. Podloga za raspravu bio je izvještaj istraživanja koje je tijekom zime 2014/2015 provedeno u četiri uključene zemlje, a u kojem su sudjelovali gradovi Dubrovnik i Ploče zajedno sa svojim isporučiteljima vodnih usluga. Pored toga, načelno su definirani i okviri modula obuke koje će u narednom periodu detaljno razraditi eksperti posebno angažirani za taj zadatak.

LLSEE 1

Drugi dan posvećen je koordinaciji predstojećih koraka u narednih pola godine od kojih posebno ističemo izbor potencijalnih trenera koji će provoditi planirane obuke (kraj svibnja – sredina srpnja) te prva obuka na kojoj će biti prezentirana opća znanja i vještine za buduće trenere, a koja će biti održana nekad u rujnu u Hrvatskoj.

LLSEE 2

Idući sastanak savjetodavnog odbora planiran je također u Hrvatskoj, 13. i 14. srpnja.

 

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija