Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. ožujak. 2016.

Održan četvrti trening-blok “Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj”

U Zagrebu je 10. i 11. ožujka 2016. održan četvrti dvodnevni trening-blok “Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj” u okviru projekta Edukacijom, podrškom i promocijom do dobrog upravljanja na lokalnoj razini. Na treningu je sudjelovalo 25 predstavnika i predstavnica s područja četiri županije: Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Zagrebačke i Grada Zagreba.

Četvrti trening bio je posvećen temi Upravljanja projektnim ciklusom. Nakon uvodnog dijela polaznicima su pojašnjeni koraci u fazi analize – analiza projektnog tima i analiza problema. Nakon svakog koraka polaznici su unutar svojih projektnih grupa (prema četiri projektna prijedloga na kojima rade od prosinca) primijenili pojedinu metodu za svoj projekt.

Drugi dan je bio rezerviran za fazu planiranja i pristup logičke matrice. Kroz korake izrade logike intervencije – postavljanja ciljeva, rezultata i aktivnosti te pokazatelja, preduvjeta i pretpostavaka projektne grupe su ispunile i svoje logičke matrice projektne ideje na kojoj zajednički rade.

Nakon ispunjenih logičkih matrica polaznicima su ukratko predstavljeni različiti modeli izrade proračuna projekta i osnove praćenja i vrednovanja.

Marko Ercegović iz Udruge gradova predstavio je program URBACT i uključene hrvatske gradove. Polaznici su pokazali veliki interes za sudjelovanje u budućim inicijativama URBACT-programa.

Polaznici su na kraju treninga dobili zadatak da u svojim grupama kroz komunikaciju putem elektronske pošte izrade konačne prijedloge logičkih matrica svojih projekata kako bi oni došli što prije na pregled projektnim partnerima. Projektni partneri dat će svoje komentare na dostavljene logičke matrice koje će sadržavati upute i prijedloge za poboljšanje.

Na kraju treninga polaznicima je najavljen trening o analizi javnih politika i izradi izvještaja iz sjene koji se planira održati u svibnju te termini za održavanje petog trening bloka u Primoštenu.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija