Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

12. svibanj. 2016.

Održan trening o analizi javnih politika i izradi izvještaja iz sjene

Nizozemska stručnjakinja Suzanne Bakker održala je u Zagrebu od 4. do 6. svibnja trodnevni trening o analizi javnih politika i izradi izvještaja iz sjene u okviru projekta “Edukacijom, podrškom i promocijom dobrog upravljanja na lokalnoj razini”.

Na treningu je sudjelovalo 26 predstavnika i predstavnica s područja četiri županije: Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Zagrebačke i Grada Zagreba.

Prije početka obuke polaznici su se uključili u poslovnu društvenu mrežu Yammer putem kojeg su dobili trening materijal i upute vezane uz predstojeći trening. Aktivno korištenje i sudjelovanje u društvenoj mreži koristit će im za daljnju razmjenu dokumenata, projektnih ideja, raspravu te će poslužiti i za kreiranje baze u kojoj će se moći postavljati razni dokumenti, analize, studije i drugi materijali važni i korisni za kreiranje novih projekata.

Polaznici obuke stekli su dodatna znanja o analizi javnih politika i izvještavanja iz sjene, posebno u smislu načinu provedbe procesa analize javnih politika te koga, kako, kada i za što uključiti. Također su doznali o mogućnostima korištenja različitih društvenih medija za uključivanje različitih ciljnih skupina.

Korišteni primjeri projekata iz Europskog socijalnog fonda u skladu s hrvatskim Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali omogućili su polaznicima bolje shvaćanje razvoja javnih politika i projekata kojima se postižu zadani ciljevi i prati učinkovitost politika.

Prvi dan treninga bio je posvećen uvodu u temu analize politika i razumijevanju svrhe procesa analize i njenim koracima. Trening je održan po modelu interaktivnog pristupa u kojem su se izmjenjivali setovi uvoda u temu i radionica te prezentacija radova u malim grupama.

Drugi dan treninga polaznicima je pojašnjen značaj monitoringa i evaluacije javnih politika i razlika između ta dva procesa. Za analizu javne politike važna je uključenost dionika i ciljnih skupina, a za to nam je potrebno korištenje društvenih medija. Suzanne je polaznicima pokazala velik broj alata kojima se može uključiti šira javnost, dionici i ciljne skupine u proces analize politika. Radi se o besplatnim alatima dostupnima na Internetu.

Treći dan proveli smo u sažimanju naučenog u protekla dva dana. Posebno smo se usmjerili na podržavanje procesa promjene koju želimo postići.

(preuzeto s odraz.hr)

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija