Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

25. rujan. 2013.

Održana 11. sjednica Predsjedništva

Predsjedništvo Udruge gradova održalo je 11. sjednicu Predsjedništva 25. rujna 2013. godine.

Na sjednici je donesena odluke o daljnjim postupcima i aktivnostima Udruge gradova u vezi s uvođenjem gradova u sustav poreza na dodanu vrijednost, odluka u vezi zahtjeva za pokretanje izmjena u sustavu financiranja održavanja cesta te odluka o organizaciji te vremenu i mjestu održavanja Skupštine Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Predsjedništvo je jednoglasno prihvatilo izmjene i dopune Financijskog plana za 2013. te imenovalo Marka Filipoviča, zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke, kao predstavnika Udruge gradova u Odbor za praćenje za Operativni program “Okoliš”.

Stručna služba Udruge informirala je članove Predsjedništva o sljedećem: održavanju Susreta gradonačelnika i poduzetnika 7. i 8. studenoga u Umagu; organizaciji edukacija o sustavu financijskog upravljanja i kontrola, unutarnjoj reviziji i obvezi potpisivanja Izjave o fiskalnoj odgovornosti za lokalne dužnosnike u suradnji s Ministarstvom financija, Sektorom za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole u razdoblju listopad-studeni 2013.; organizaciji regionalnih seminara o primjeni Zakona o održivom gospodarenju otpadom za dužnosnike i službenike u lokalnim jedinicama te za odgovorne osobe i zaposlenike komunalnih društava u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode u razdoblju listopad-studeni-prosinac 2013. te o početku novoga ciklusa obuka vijećnika gradskih vijeća i savjeta mladih u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert.

Predsjedništvo je informirano o izvršenju Odluke o kupnji poslovnog prostora za Ured Udruge gradova te promjeni sjedišta Udruge gradova na novu adresu Palmotićeva 25.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija