Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

25. travanj. 2018.

Održana 13. sjednica Skupštine NALAS-a u Ljubljani

Više od 70 predstavnika lokalnih vlasti i udruga lokalnih vlasti iz cijele jugoistočne Europe (SEE) sastalo se u Kongresnom centru Brdo 18. travnja 2018. godine povodom 13. Skupštine svoje krovne organizacije NALAS.

Delegaciju Udruge gradova u RH na Skupštini činili su Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina, Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega, oba na poziciji potpredsjednika Udruge gradova, te Nives Kopajtich-Škrlec, koordinatorica ureda Udruge gradova.

Gospodin Mićo Mićić, gradonačelnik Grada Bijeljine i sadašnji predsjednik NALAS-a, H.E. G. Sybille Suter Tejada, veleposlanik Švicarske u Makedoniji, dr. Franz Schausberger, član Odbora regija i posebni savjetnik povjerenika Hahna, i gđa Breda Pecan, potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti kod Vijeća Europe, svojim su govorima otvorili sjednicu Skupštine.

“Godinu dana prošlo je od posljednje sjednice Skupštine u Beču i danas smo uspjeli vratiti pozornost EU Komisije na Balkan, proces integracije i proširenja EU te na važnu ulogu lokalnih vlasti u pristupu razvoju odozdo prema gore “, rekao je gospodin Mićić. “8000 lokalnih vlasti koje NALAS predstavlja gleda na nas u ovim izazovnim vremenima, istinski želeći biti dio rješenja umjesto problema koji se obično percipiraju”.

Delegati su revidirali rad NALAS-a u 2017. godini, odobrili plan rada za 2018. godinu i raspravljali o pitanjima vezanim za Strategiju proširenja EU, zastupljenost NALAS-a te ulozi zagovaranja i ulozi lokalnih vlasti u izbjegličkoj i migracijskoj.

Na temelju rotacijskog predsjedanja sustavom, g. Darko Fras, gradonačelnik Svetog Trojca iz Slovenije, imenovan je novim predsjednikom NALAS-a, koji će voditi mrežu sljedećih godinu dana.

“Siguran sam da predsjednik nije ništa bez tima, članova udruga i njihovih predsjednika i osoblja”, rekao je gradonačelnik Fras nakon svoje inauguracije. “Razumijem da postoji mnogo otvorenih pitanja, ali kako je netko s pravom danas rekao, čvrsto vjerujem da umrežavanje i razmjena stvaraju veliku priliku u prevladavanju tih pitanja”.

Petre Shilegov, gradonačelnik Skoplja, postao je prva potpredsjednik NALAS-a, Tatiana Badan, gradonačelnica Općine Selemet iz Moldavija, postala je drugi potpredsjednik, dok je Emanuel Manolov, gradonačelnik Pavlikenija iz Bugarske, postao treći potpredsjednik.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija