Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

17. listopad. 2012.

Održana 9. sjednica Predsjedništva

Predsjedništvo Udruge gradova održalo je svoju 9. sjednicu u Zagrebu, 17. listopada 2012., na kojoj su sudjelovali državni dužnosnici.

Ministar uprave Arsen Bauk predstavio je nacrte prijedloga zakona o lokalnoj samoupravi i lokalnim izborima o kojima će Vlada RH raspravljati na današnjoj sjednici. Gradonačelnici članovi Predsjedništva iznijeli su niz primjedbi na odredbe prijedloga sa zahtjevom da se na današnjoj sjednici Vlade te primjedbe uvrste u prijedloge. Najveći dio primjedbi odnosio se na pitanje opoziva i kohabitacije te pitanje izbornih rješenja i unutarnjeg ustroja koja mogu prouzročiti neučinkovitosti u raspolaganju javnim sredstvima.

Glavni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Stanko Kordić i tajnik kabineta ministra građenja Predrag Bogičević izvijestili su Predsjedništvo o provedbi Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, odgovorili na pitanja članova u vezi nejasnoća u provedbi te dogovorili snažnije mehanizme koordinacije države i lokalne samouprave u provedbi postupaka legalizacije. Predstavljene su i temeljne odredbe nacrta prijedloga izmjena zakona o prostornom uređenju i gradnji. Na pitanje u vezi dugovanja države prema lokalnoj samoupravi za plaće službenika koji rade na izdavanju akata vezanih uz gradnju, a koja su premašila 22 milijuna kuna, predstavnici Ministarstva su odgovorili da se dugovanja planira podmiriti do kraja godine.

Predsjedništvo je zaključilo da će se problemi u primjeni Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora, koji se odnose na dodjelu prostora neprofitnim organizacijama i drugim subjektima, detaljnije rješavati putem Radne skupine za imovinu na sastanku 23. listopada 2012. godine.

Prihvaćen je i prijedlog programa nagrađivanja inovativne prakse u lokalnoj samoupravi koji će otpočeti 5. studenog 2012. godine uz planiranu dodjelu nagrada u veljači 2013. godine.

Predsjednik Nadzornog odbora Udruge gradova izvjestio je Predsjedništvo da je na sjednici Nadzornog odbora utvrđeno da je Udruga poslovala sukladno planovima te je prihvaćena i izmjena Financijskog plana za 2012. godinu.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija