Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

18. travanj. 2016.

Održana LLSEE obuka u Splitu

U Splitu je 15. travnja održana prva obuka za lokalne dužnosnike i direktore isporučitelja vodnih usluga u okviru projekta Local Leaders in South-east Europe: Lead for Change (LLSEE). Na skupu je sudjelovalo 18 participanata, pretežno iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Sudionicima je predstavljen prvi modul obuke pod nazivom ”Djelotvorno organiziranje i učinkovito upravljanje vodnim uslugama na lokalnoj razini”, koji je tijekom tri i pol sata sažeo najvažnije značajke obrađene teme. Tako su (grado)načelnici i direktori imali priliku čuti više o pravnom i institucionalnom okviru vodnokomunalnog sektora u Hrvatskoj, važnosti dobre komunikacije u trokutu jedinice lokalne samouprave-isporučitelji vodnih usluga-korisnici, temeljnim načelima dobrog upravljanja, određivanju cijene vodnih usluga te ključnim pokazateljima uspješnog upravljanja i poslovanja.

LLSEE Split 3

U okviru vježbe ”Što očekujete od druge strane?” sudionici su podijeljeni u dvije grupe: isporučitelji vodnih usluga i jedinice lokalne samouprave. Svaka grupa navela je očekivanja koja ima od druge strane kada se govori o organiziranju i upravljanju vodnih usluga što je rezultiralo zanimljivim odgovorima. Vježba je jasno ukazala na potrebu uspostavljanja bolje komunikacije između gradova, općina i njihovih vodnokomunalnih poduzeća u svrhu pružanja učinkovitijih usluga svojim građanima.

LLSEE Split 4

U popodnevnom dijelu održan je okrugli stol s predstavnicama Ministarstva poljoprivrede na kojem su sudjelovale Vesna Trbojević (načelnica Sektora za djelatnosti javne vodoopskrbe i odvodnje) i Karmen Cerar (načelnica Sektora međunarodnih projekata). U sat i pol vremena razgovora sa sudionicima dotaknule su se različitih tema i aktualnosti iz područja javne vodoopskrbe i odvodnje, a prisutni su sudionici mogli postaviti pitanja koja su ih zanimala.

Događaj je završio zaključkom kako na lokalnoj razini postoji interes za ovakvim treninzima i temama te je najavljeno održavanje novih obuka tijekom ove godine.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija