Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

03. studeni. 2014.

Održana prva radionica u okviru projekta ”Aktivnim građanstvom prema razvoju i boljoj kvaliteti života u lokalnim zajednicama Južne Hrvatske”

U Omišu je, 22. i 23. listopada 2014., održan 1. modul edukacijske radionice “Sudionička demokracija – partnerstvo građana/ki i lokalne vlasti kao pokretač razvoja lokalnih zajednica” u organizaciji Cenzure Plus i partnerskih organizacija.

Fokus radionice bio je stavljen na postojeći zakonski okvir koji uređuje građansku participaciju te uspješne primjere građanskog sudjelovanja. Pored toga predstavljeni su alati građanskog sudjelovanja i zagovarački modeli (javne rasprave, debate, „planske stanice“, deliberacija…), modaliteti suradnje udruga i jedinica lokalne samouprave, oblikovanje javnih politika na lokalnoj razini te mogućnosti suradnje i financiranja organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave u novoj financijskoj perspektivi 2014.-2020.

U okviru radionice pojedine temate izložili su predstavnici projektnih partnera i suradničkih institucija: Društveno inovativni labaratorij; Ured za udruge Vlade RH; Udruga općina u RH; Udruga gradova u RH; Ured povjerenice za informiranje i Povjerenstvo za odlučivanje sukoba interesa.

Radionica 1

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija