Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

01. travanj. 2021.

Održana prva Škola za lokalni održivi razvoj

U sklopu projekta SUSTINEO, a s ciljem poticanja suradnje između javnog i civilnog sektora te jačanja njihovih kapaciteta za djelovanje u području održivog razvoja održan je prvi od pet planiranih modularnih dvodnevnih trening blokova pod nazivom Škola za lokalni održivi razvoj.

Prvi dvodnevni trening blok održan je u Zagrebu, 31. ožujka i 01. travnja. Sudionicima su približena načela održivog razvoja kao i Globalni ciljevi OR-a, a našlo se vremena i za razgovor o klimatskim promjenama i mogućim „lokalnim“ rješenjima za održivu budućnost. Također, predstavljen je primjer dobre prakse Energetske tranzicije grada Križevaca prema klimatski neutralnom gradu uz osvrt kako se tu uklapaju građanske inicijative i građani.

Škola za lokalni održivi razvoj odvijat će se u razdoblju od ožujka do listopada 2021., kroz ukupno pet dvodnevnih trening blokova. Sljedeći susret planiran je za početak svibnja, a predviđene teme pokrivat će područje socijalnih inovacija i poduzetništva kao i primjere lokalnog razvoja vođenog zajednicom.

Pored stjecanja novih znanja, prilika je to i za umrežavanje i osmišljavanje zajedničkih projekata održivog razvoja, učenja iz primjera dobre prakse te uključivanje u Mrežu za lokalni održivi razvoj SUSTINEO o kojoj uskoro donosimo više informacija.

Projekt financira Europski socijalni fond – Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija