Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

06. srpanj. 2021.

Održana treća Škola za lokalni održivi razvoj u Dubrovniku

U sklopu projekta „SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost“ održan je treći blok edukacije. Razgovaralo se o participativnom planiranju lokalnog razvoja, sistemskom razmišljanju, osnovama design-thinkinga, analizi društvenog utjecaja, održivim gradovima i zajednicama te primjerima dobre prakse.

1. i 2. srpnja sudjelovali smo na edukaciji pod nazivom Škola za lokalni održivi razvoj, ovog puta u Dubrovniku. Radni dio programa sastojao se od prezentacija, grupnog rada i diskusija sudionika.

Program je otvorila Lidija Pavić-Rogošić (ODRAZ) izlaganjem o participativnom planiranju lokalnog razvoja nakon čega je uslijedio rad u grupama. U nastavku je Branka Tokić (ODRAZ) održala prezentaciju na temu sistemskog razmišljanja, koncepta koji pri rješavanju problema u obzir podjednako uzima cjelokupni sustav kao i njegove pojedinačne dijelove. Slađana Novota (SMART) objasnila je osnove desing-thinkinga kao koncepta koji se može koristiti za lakše razumijevanje potreba dionika, redefiniranje postojećih problema te stvaranje inovativnih rješenja.

Drugi dan treninga otvorio je Mario Munta (FPZG) izlaganjem na temu Analiza društvenog utjecaja. Zatim je Lidija Pavić-Rogošić pobliže objasnila Cilj održivog razvoja 11: Održivi gradovi i zajednice, nakon čega je Mario Žuliček (Udruga gradova) istaknuo nekoliko primjera održive prakse hrvatskih gradova. Druženje je završeno predstavljanjem Udruge Deša, jedne od partnerskih organizacija na projektu Sustineo te ujedno domaćina ovog trening bloka.

Sljedeći susret planiran je u rujnu, u Šibeniku.

Projekt financira Europski socijalni fond – Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija