Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

24. studeni. 2017.

Održane sjednice Nadzornog odbora, Predsjedništva i Skupštine

U Vodicama su u sklopu 9. Susreta gradonačelnika i poduzetnika održane sjednice Nadzornog odbora, Predsjedništva i Skupštine Udruge gradova.

Na sjednici Nadzornog odbora održanoj 22. studenog s početkom u 17h razmatrana su izvješća o poslovanju Udruge, revizijski nalaz za 2016. godinu te funkcioniranje sustava financijskog upravljanja i kontrola. Nadzorni odbor razmotrio je i planske dokumente Udruge za 2018. godinu. Nadzorni odbor utvrdio je da je Udruga poslovala u skladu sa zakonom i Statutom.

Na sjednici Predsjedništva Udruge održanoj 22. studenog s početkom u 18h razmatrana su izvješća o radu Udruge u 2017. godini, planski dokumenti za 2018. godinu, sastav Predsjedništva za naredno mandatno razdoblje i prispjele kandidature za predsjednika i potpredsjednike Udruge. Predsjedništvo je prihvatilo izvještajne i planske akte u predloženom obliku te ih uputilo Skupštini na postupanje.

Popis članova Predsjedništva  za naredni mandat sastavljen je sukladno odlukama gradova članova s područja svake županije i upućen na potvrdu Skupštini. Predsjedništvo je također obaviješteno o rezultatima glasovanja na telefonskoj sjednici održanoj ranije istog dana na kojoj je odlučeno Skupštini uputiti prijedlog tri kandidata za čelne funkcije Udruge i to: Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića za predsjednika, Renato Krulčić gradonačelnik Pazina za potpredsjednika iz redova gradova sjedišta županija i Dubravko Bilić gradonačelnik Ludbrega za potpredsjednika iz redova gradova koji nisu sjedišta županija.

Na sjednici Skupštine održanoj 24. studenog s početkom u 15h razmatrani su i prihvaćeni izvještaji i planski dokumenti Udruge, prihvaćena informacija o samoprocjeni funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontrola s pripadajućim akcijskim planom te prihvaćen prijedlog sastava Predsjedništva za novo mandatno razdoblje.

Popis Predsjedništva Udruge gradova za naredno mandatno razdoblje:

Zagrebačka županija
Velika Gorica Dražen Barišić
Zaprešić Željko Turk
Krapinsko-zagorska županija
Krapina Zoran Gregurović
Pregrada Marko Vešligaj
Sisačko-moslavačka županija
Kutina Zlatko Babić
Sisak Kristina Ikić Baniček
Karlovačka županija
Karlovac Damir Mandić
Ozalj Gordana Lipšinić
Varaždinska županija
Ludbreg Dubravko Bilić
Varaždin Ivan Čehok
Koprivničko-križevačka županija
Koprivnica Mišel Jakšić
Križevci Mario Rajn
Bjelovarsko-bilogorska županija
Bjelovar Dario Hrebak
Garešnica Josip Bilandžija
Primorsko-goranska županija
Cres Kristijan Jurjako
Rijeka Vojko Obersnel
Ličko-senjska županija
Gospić Karlo Starčević
Novalja Ante Dabo
Virovitičko-podravska županija
Slatina Denis Ostrošić
Virovitica Ivica Kirin
Požeško-slavonska županija
Pleternica Antonija Jozić
Požega Darko Puljašić
Brodsko-posavska županija
Nova Gradiška Vinko Grgić
Slavonski Brod Mirko Duspara
Zadarska županija
 Benkovac Tomislav Bulić
Zadar Branko Dukić
Osječko-baranjska županija
Belišće Dinko Burić
Osijek Ivan Vrkić
Šibensko-kninska županija
Drniš Josip Begonja
Šibenik Željko Burić
Vukovarsko-srijemska županija
Otok Josip Šarić
Vukovar Ivan Penava
Splitsko-dalmatinska županija
Kaštela Denis Ivanović
Solin  Dalibor Ninčević
Istarska županija
Novigrad Anteo Milos
Pazin Renato Krulčić
Dubrovačko-neretvanska županija
Dubrovnik Mato Franković
Korčula Andrija Fabris
Međimurska županija
Čakovec Stjepan Kovač
Mursko Središće Dražen Srpak
Grad Zagreb
Grad Zagreb Milan Bandić

Jednoglasno je izglasan i prijedlog kandidata za predsjednike i potpredsjednike Udruge za naredno mandatno razdoblje: Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića za predsjednika, Renato Krulčić gradonačelnik Pazina za potpredsjednika iz redova gradova sjedišta županija i Dubravko Bilić gradonačelnik Ludbrega za potpredsjednika iz redova gradova koji nisu sjedišta županija.

Skupština je također jednoglasno izabrala novi sastav Nadzornog odbora za naredno mandatno razdoblje i to: Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme za predsjednika Nadzornog odbora te Josip Miletić, gradonačelnik Našica; Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba; Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnica Zlatara; i Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva za članove Nadzornog odbora.

Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog Ivana Hanžeka, gradonačelnika Zaboka kojim se pokreće službena inicijativa Udruge gradova za izmjene zakonskih propisa kojim bi se omogućilo osnivanje komunalne policije u jednicama lokalne samouprave u cilju kvalitetnijeg nadzora komunalnog reda, prometa te sigurnosti lokalne zajednice. Za provedbu inicijative Skupština je zadužila Ivana Hanžeka, gradonačelnika Zaboka; Ivicu Kirina, gradonačelnika Virovitice te Darija Hrebaka, gradonačelnika Bjelovara.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija