24. listopad. 2017.

Online tečaj na temu uvoda u rodno osviještene politike na lokalnoj razini

NALAS-ova e-Akademija nudi novi tečaj e-učenja pod nazivom “Uvod u rodno osviještene politike na lokalnoj razini“ koji će započeti 6. studenog 2017. godine. Tečaj je namijenjen donositeljima odluka i stručnim službama na lokalnoj razini, kao i praktičarima na polju rodne ravnopravnosti.

Tečaj ima 4 modula i bit će isporučen tijekom 4 tjedna (6. studeni – 4. prosinca 2017.). Počet će s uvodnim webinarom 6. studenog i bit će facilitiran od strane stručnjaka za rodnu ravnopravnost. Tečaj je na engleskom jeziku, besplatan je, a sudionici će dobiti potvrde nakon što ga uspješno završe.

Prijave traju do 31. listopada.

Moduli su sljedeći:

• Rodna ravnopravnost na lokalnoj razini
  • Kreiranje budžeta koji doprinosi rodnoj ravnopravnosti
  • Udruženja jedinica lokalnih samouprava kao promotori rodne ravnopravnosti
  • Najbolje prakse na lokalnoj razini

Kroz tečaj će sudionici imati prilike naučiti o međunarodnom zakonskom okviru po pitanju rodne ravnopravnosti, različitim strategijama i pristupima, nacionalnim strategijama te kreiranju budžeta koji doprinosi rodnoj ravnopravnosti.

Više informacija možete pronaći na http://nalas-academy.com, u brošuri (Brochure-Gender Course), kao i u kratkom promotivnom videu: https://youtu.be/D0_ANe91Tlk.

Ako ste zainteresirani za pohađanje tečaja, molimo pošaljite svoje podatke (ime i prezime, funkciju/poziciju i kontakt e-mail adresu) na mario@udruga-gradova.hr.

Tečaj je razvijen u sklopu projekta “Jačanje znanja i kapaciteta NALAS-a za promoviranje kreiranja strategija koje uključuju ravnopravnost spolova te uključivanje pružatelja usluga u jugoistočnoj Europi“, kojeg provodi NALAS. Moduli su razvijeni u okviru regionalnog projekta UN WOMEN-a, pod nazivom “Promocija kreiranja strategija koje uključuju ravnopravnost spolova u jugoistočnoj Europi i Republici Moldaviji“, a kojeg financijski podupiru Austrijska razvojna agencija i Švicarska agencija za razvoj i suradnju.