25. siječanj. 2016.

Organizacije koje brinu traže mišljenje građana o potrebama djece u lokalnim zajednicama

Tijekom ovog tjedna, u okviru Kampanje „Što ti želiš promijeniti“, građani će u tri grada (Belišće, Vukovar i Sveti Ivan Zelina), od 25. do 29. siječnja 2016., imati priliku sudjelovati u izradi gradske strategije za djecu.

Kampanja ima za cilj podići svijest o važnosti sudjelovanja građana u izradi javnih politika, a u okviru projekta „Organizacije koje brinu“ to će moći kroz istraživanje u kojem će se organizirati prikupljanje prijedloga građana za poboljšanje kvalitete života djece. Potom će se rezultati obraditi te predstaviti gradskoj upravi i stručnjacima koji se bave djecom. Prijedlozi će se prikupljati putem elektroničkog upitnika koji će biti dostupan na Facebook stranicama: Udruge mladih Zeline, Centra mladih Belišće i Proanima.Kreativka iz Vukovara ili ubacivanjem listića u kutije na različitim lokacijama u gradu (popis lokacija ovdje).

Nakon što gradska uprava i stručnjaci razmotre prijedloge, provesti će se proces informiranja i dogovora s djecom, roditeljima i građanima o tome koje prijedloge će sadržavati lokalna strategija za poštivanje prava djece putem okruglih stolova i tribina.

Više o samoj Kampanji i istraživanju te nalazima istraživanja u sklopu spomenute Kampanje „Što ti želiš promijeniti“ možete pronaći na Facebook stranici: https://goo.gl/S3ODmK

i Twitter stranici: https://goo.gl/g4npdr projekta Organizacije koje brinu.

Cilj projekta „Organizacije koje brinu“ jest osnaživanje organizacija civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobre vladavine, odnosno provedbe politika prema djeci i mladima. Projekt provodi Udruga roditelja Korak po korak u partnerstvu s Gradom Svetim Ivanom Zelinom, Udrugom mladih Zeline, Centrom mladih Belišće, udrugom Proanima.kreativka iz Vukovara i udrugom PRONI iz Osijeka, a na projektu surađuju i Grad Belišće, Grad Vukovar te Udruga gradova kao pridruženi partneri.

Projekt „Organizacije koje brinu“ provodi se u okviru programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Financira ga Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Vrijednost projekta iznosi 240.000,00 eura.