Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. prosinac. 2017.

Otvorene prijave za 15. generaciju Godišnjeg programa APR-a

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Godišnjem programu APR-a u 2018. godini koji je namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva. Rok za prijavu je 14. siječnja.

Godišnji program APR-a je jednogodišnji edukacijski ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: političkih stranaka, poslovnog sektora, javne uprave, civilnog društva, akademske zajednice i medija. Temeljni cilj programa je demokratski razvoj i dijalog uspješnih i aktivnih mladih ljudi iz različitih područja društva.

U proteklih 14 godina provedbe ovaj program je uspješno završilo više od 400 polaznica i polaznika koji danas zauzimaju istaknuta mjesta u politici, javnoj upravi, civilnom društvu, medijima, poslovnom sektoru i akademskoj zajednici. Godišnji program APR-a se ostvaruje uz podršku Vijeća Europe, a Akademija za politički razvoj je jedna od 21 članice Udruženja škola za političke studije Vijeća Europe.

Godišnji program APR-a sastoji se od četiri seminara: dva godišnja seminara, Godišnje konferencije koja okuplja i alumnije programa i Svjetskog foruma za demokraciju Vijeća Europe koji okuplja polaznike/ce iz preostalih škola ove organizacije te druge zainteresirane sudionike/ce. Godišnji seminari i konferencija su trodnevni događaji (petak – nedjelja) i održavaju se u različitim dijelovima Hrvatske. Program se sastoji od predavanja, panel diskusija i radionica. Seminari se održavaju prema pravilima Chatham House što omogućuje otvorenu raspravu s predavačima/icama i među polaznicima/ama. Teme seminara obrađuju stanje suvremene demokracije, političke ideologije, društvene rascjepe, političku i izbornu participaciju, stvaranje javnih politika, medije, odnose s javnošću, političku komunikaciju itd.

U program će se odabrati između 25 i 30 sudionica i sudionika temeljem javnog natječaja, a prema kriterijima profesionalne uspješnosti, društvene angažiranosti, sektorske i vrijednosne raznolikosti, te spolne i regionalne zastupljenosti. Godišnji seminari bit će održani tijekom ožujka i svibnja, Godišnja konferencija u listopadu, a Svjetski forum za demokraciju u studenome 2018.

U program se mogu prijaviti hrvatske državljanke i državljani, te kandidatkinje i kandidati s boravištem na teritoriju Republike Hrvatske do zaključno 35 godina starosti (tj. prije navršenih 36 godina) u trenutku prijave, uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika.

Prilikom selekcije posebno će se paziti na uravnotežen i raznolik sastav polaznika/ca.

Prijava za sudjelovanje u programu sastoji se od prijavnog obrasca te životopisa koje treba poslati isključivo na e-mail adresu: prijave@apr.hr

Krajnji rok za prijave je 14. siječanj 2018. u ponoć. Kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor bit će početkom veljače pozvani na intervju. Uspješne kandidatkinje i kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije do 20. veljače 2018.

Više informacija pročitajte OVDJE.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija