Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

01. travanj. 2015.

Pokreće se novi ciklus nagrade Gradovi budućnosti – INPULS 2015

INPULS logo

Novi ciklus nagrađivanja inovacija i najboljih praksi ponovo se pokreće u suradnji s Poslovnim dnevnikom i Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske. Ovogodišnji program usmjeren je na koncept pametnih gradova i karakterizira ga snažna medijska podrška.

U ovogodišnjem programu prikupljat će se, objavljivati, ocjenjivati i nagrađivati najbolja praksa u sljedećim područjima:

  1. Pametnija ekonomija

U ovoj kategoriji nagradit će se najbolje dostignuće u implementaciji inicijativa usmjerenih na poticanje razvoja poduzetništva, naročito u segmentu inovativnih mikro i malih tvrtki, bilo kroz razvoj moderne infrastrukture, bilo kroz modele udruživanja i klasterizacije.

  1. Pametnija uprava

U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekt povećanja efikasnosti ili dostupnosti upravljanja na lokalnoj razini gradskih administracija. U obzir podjednako dolaze projekti implementacije modernih tehnologija u svrhu poboljšanja usluge građanima, kao i projekti povećanja transparentnosti upravljanja, kao i stupnja sudjelovanja građana u procesima odlučivanja.

  1. Pametnija mobilnost

U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekt u segmentu razvoja gradskog prometa i urbane prometne dostupnosti. U obzir dolaze implementacije novih tehnoloških rješenja, primjeri uspostave modernih sustava niskougljičnog transporta, organizacije intermodalnog prometa i ukidanja prepreka što većoj uključenosti građana u prometne tokove.

  1. Pametniji okoliš

U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekti u segmentu razvoja održivog gospodarenja energijom, otpadom i prirodnim resursima. U obzir dolaze investicijski projekti, kao i projekti poticanja razvoja inovativnih tehnologija, uspostave novih organizacijskih modela ili edukativno-promocijski projekti usmjereni promjeni postojećih ustaljenih životnih navika.

  1. Pametnija zajednica

U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekti unaprijeđenja osnovnih životnih potreba građana, poput zdravstvene zaštite, odgoja i obrazovanja, društvenih aktivnosti, socijalne skrbi, komunalnog standarda te inicijative usmjerene na promociju koncepata zajedničkih aktivnosti, dijeljenja resursa, prostora i kompetencija, kao i korištenje modernih tehnologija za uspostavu novih kooperacija i proizvodnju novih javnih dobara. U obzir dolaze projekti u čijoj su  provedbi aktivnu ulogu imala tijela lokalne samouprave, a koji su bili usmjereni na kreiranje novih ili unaprijeđenje postojećih usluga građanima, kroz razvoj inovativnih ideja i poslovnih koncepata, odnosno inovativnih tehničkih i tehnoloških rješenja.

U programu mogu sudjelovati svi gradovi u Republici Hrvatskoj bez obzira na članstvo u Udruzi gradova u Republici Hrvatskoj.

Gradovi mogu nominirati najbolju praksu koju provode njihova upravna tijela, proračunski korisnici i trgovačka društva u većinskom vlasništvu grada.

Svečana dodjela priznanja bit će upriličena na velikoj konferenciji Gradovi budućnosti 2015. koja će, uz prisutstvo niza domaćih i stranih uglednika i stručnih predavača, biti održana u studenom 2015. godine, u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Uskoro ćemo objaviti sve potrebne informacije, dokumentaciju i pravila programa na ovim stranicama.

Iz medija:

Poticemo izvrsnost i inovativnost gradova

Najbolje bira i Udruga gradova

Pored poticaja za ulaganje, vazno je razumijevanje lokalnih vlasti

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska