28. srpanj. 2016.

Poziv i prijave za Ljetnu akademiju članova savjeta mladih

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na sudjelovanje u projektu „Ljetna akademija članova savjeta mladih“ koja će se održati tokom mjeseca kolovoza 2016. godine na lokaciji kampa Tunarica u Istri.

Projekt provodi Udruga za mlade Alfa Albona u partnerstvu sa Udrugom gradova, Zakladom Friedrich-Ebert-Stiftung i Gradom Labinom s ciljem pružanja članovima savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini priliku da usvoje nova znanja u području strukturiranog dijaloga i poznavanja Zakona o Savjetima mladih, rade na slučajevima iz prakse radi stjecanja potrebnog iskustva i razvijaju ključne vještine poput timskog rada, vodstva, nenasilne komunikacije, prezentacijskih i vještina javnog nastupa.

Nakon uspješne provedbe i zajedničke suradnje na Ljetnoj akademiji u 2015-oj i ove godine članovima savjeta mladih nudimo nezaboravno iskustvo i priliku za učenje.

U okviru ovogodišnje akademije organizirati će se ciklusi 4-dnevnih predavanja i radionica podjeljenih u tematske cjeline:

Uvod u Savjet mladih

Predstavljanje ciljeva i svrhe ljetne akademije, predstavljanje trenera i organizatora, upoznavanje sa sudionicima i njihovim organizacijama/savjetima, interaktivna radionica „Zakon o savjetima mladih“ s ciljem usvajanja praktičnih znanja o ulozi i djelokrugu savjeta mladih.

Radionice vještina

Radionice vještina za rad na području politika za mlade, razvoj timskog pristupa u radu te povećanje timske i međuljudske učinkovitosti, vještine vođenja (tehnike donošenja odluka, motivacije i kreativnosti u radu, uspješan odabir i utjecaj vođe u timu), nenasilna komunikacija, razvoj komunikacijskih vještina (prezentacijske vještine i govor tijela, uz vježbe javnog nastupa pred publikom), razvoj vještina zagovaranja pri izvršnim/upravnim vlastima. www.alfa-albona.hr alfa.albona@gmail.com

Savjet mladih u akciji

Primjena usvojenog znanja u rješavanju slučajeva iz prakse u djelokrugu rada savjeta mladih (slučajevi iz područja komunikacije u timu, odnosa sa medijima i mladima, prezentacije godišnjeg plana rada te upravljanja projektima u lokalnoj zajednici, te lokalni i regionalni programi za mlade).

Strukturirani dijalog

Upoznavanje sa procesom strukturiranog dijaloga, prezentacije primjera dobrih praksi u Hrvatskoj i ostalim EU članicama, kreiranje projekata i inicijativa u lokalnoj zajednici u području strukturiranog dijaloga.

Sažetak sa održane Akademije u 2015. možete pronaći OVDJE.

Sudjelovanje u projektu prilagođeno je svim članovima savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini bez obzira na iskustvo budući da će početnici imati priliku naučiti nove vještine i načine uspješnog rada, a iskusniji članovi priliku da prezentiraju svoja iskustva i primjere dobrih praksi u radu sa mladima.

Projekt „Ljetna akademija članova savjeta mladih“ se odvija u slijedećim ciklusima:

• 22. – 25. kolovoza 2016.
  • 27. – 30. kolovoza 2016.

Na svakom ciklusu se očekuje sudjelovanje do 25 sudionika/ca – predstavnika/ca savjeta mladih lokalne i regionalne samouprave iz svih dijelova Hrvatske.

Sve zainteresirane molimo da se prijave preko online prijavnice ili putem stranica

http://www.alfa-albona.hr/akademija/ i https://www.udruga-gradova.hr

najkasnije do 12. kolovoza 2016. godine.

Kotizacija iznosi 800,00 kuna po sudioniku u čiju je cijenu uključen trošak organizacije, prehrane (tri obroka i osvježenja) smještaja, materijala za rad te korištenja sportskih rekvizita i društvenih igara. Putni troškovi nisu uračunati u cijenu.

Sudionicima će biti dostavljeni svi materijali korišteni na radionicama, te će im biti uručena potvrda o sudjelovanju. Po završetku akademije, zaključci sa radionica biti će uobličeni u brošuru koja će biti dostavljena na adrese sudionika i njihovih lokalnih i regionalnih samouprava u elektronskom obliku.

Iskreno se nadamo se da ćete prepoznati kvalitetu ovoga projekta te svojim sudjelovanjem steči ključne kompetencije koje su potrebne za donošenje kvalitetnih odluka u odnosu na potrebe mladih u vašim lokalnim zajednicama te radu na ravnopravnom uključivanju mladih u procese donošenja odluka i aktivnog sudjelovanja u društvu.

Savjeti mladih ključni su dio razvojnog koncepta sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka koji naglašava partnerski odnos između mladih i donositelja odluka.

Ostali materijali:

Brošura 2016