Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. listopad. 2019.

Poziv na dodjelu nagrada Gradovi za jednakost

Pozivamo vas na završni događaj i dodjelu nagrada projekta Gradovi za jednakost koja će se održati u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora (Trg sv. Marka 6) u utorak 22. listopada 2019. u 12 sati.

Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a provode ga Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Na završnom događaju nositelji projekta predstavit će rezultate i aktivnosti projekta s ciljem poticanja gradova na unaprjeđenje svojih praksi u ostvarivanju jednakosti među građanima.

Iako u Hrvatskoj postoji ograničena svijest o ulozi jedinica lokalne samouprave u provođenju antidiskriminacijske politike, istraživanja pokazuju da gradovi poduzimaju različite mjere kako bi doprinijeli izjednačavanju mogućnosti među građanima od kojih su neke napredne prakse vrijedne isticanja i dijeljenja.

S tom namjerom, razvijen je Indeks „Gradovi za jednakost“ koji omogućuje vrednovanje i rangiranje gradova u Hrvatskoj na temelju njihove prakse u području razvoja lokalne demokracije, dobrog upravljanja i osiguranja dostupnosti javnih usluga za posebno osjetljive društvene skupine. Sedam gradova s najboljim ocjenama među onima koji su ovog ljeta dobrovoljno sudjelovali u Indeksu primit će nagradu Gradovi za jednakost u dvije kategorije: mali i veliki gradovi.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na završnom događaju i tako upriličite napore u promoviranju ideje i prakse jednakosti na lokalnoj razini.

Zbog sigurnosnih pravila, ljubazno Vas molimo da svoje sudjelovanje na događaju prijavite do petka 18. listopada u 14 sati, slanjem e-maila s osobnim podacima (ime, prezime, naziv grada ili organizacije) na lucija@udruga-gradova.hr ili pozivom na broj 01 / 631-3323.

Program je dostupan ovdje, a više informacija o samom projektu možete pronaći na: https://www.udruga-gradova.hr/projekti/gradovi-za-jednakost/

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija