Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

10. siječanj. 2019.

Poziv na Europski migracijski forum

Europski odbor regija (CoR) objavljuje poziv za iskaz interesa upućen službenicima lokalnih i regionalnih vlasti za sudjelovanje na 5. Europskom migracijskom forumu. Ovaj događaj zajednički organiziraju Europska komisija i Europski gospodarski i socijalni odbor, a održat će se 3. i 4. travnja 2019. u Bruxellesu u prostorijama Odbora regija i Europskog gospodarskog i socijalnog odbora.

Europski migracijski forum je platforma za dijalog između civilnog društva i europskih institucija o pitanjima migracija, azila i integracije državljana trećih zemalja. Cilj Foruma je jačanje koordinacije i suradnje između ključnih aktera uključenih u europsko upravljanje migracijama. Forum okuplja na jednom mjestu europske kreatore politika, lokalnu i regionalnu samoupravu te predstavnike civilnog društva kako bi raspravljali i savjetovali se o ključnim pitanjima vezanim za migracije. Također, cilj Foruma je i prikupiti informacije o tome kako se europske politike provode na regionalnoj i lokalnoj razini.

Ovogodišnje izdanje Foruma će se posebno fokusirati na vezu između globalnog i lokalnog upravljanja migracijama. U tom kontekstu, razmotrit će se kako implementirati UN-ov Globalni sporazum o migracijama i izbjeglicama, te o ulozi koju organizacije civilnog društva i drugi lokalni akteri mogu imati u interakciji i suradnji između međunarodne i lokalne razine. Na radionicama će se također raspravljati i o suradnji s državama koje nisu članice EU po pitanju legalne migracije i osnaživanja migranata (posebice žena).

Rok za prijavu je produžen do 21. siječnja 2019. Prijave se šalju na e-mail adresu Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucijske i vanjske poslove (CIVEX): civex@cor.europa.eu (CC: diana.garciaalcubilla@cor.europa.eu  i hana.slepickova@cor.europa.eu)

Prijava mora sadržavati slijedeće informacije:

1) Glavne aktivnosti Vaše JLS koje se odnose na gore navedene teme, ukoliko postoji poželjno je istaknuti dobru praksu koju bi podijelili sa drugima;

2) Jeste li sudjelovali u prethodnim izdanjima Europskog migracijskog foruma (i navesti godinu sudjelovanja);

3) Kontakt podaci službenika koji će predstavljati JLS na Forumu.

Također, sve zainteresirane koji će slati prijavu ljubazno molimo da dodaju u CC i e-mail adresu: lucija@udruga-gradova.hr.

Tumačenje će se vršiti na sljedećim jezicima: engleski, francuski, španjolski, njemački, portugalski i talijanski. Troškove koji se odnose na sudjelovanje snosit će Europska komisija, a odabrani službenici bit će obaviješteni i primiti pozivnice početkom veljače 2019. godine.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija