21. travanj. 2022.

Poziv na panel raspravu Poduzetništvo po mjeri održivog razvoja

Udruga Deša iz Dubrovnika organizira panel raspravu s ciljem upoznavanja šire zajednice s 8. ciljem održivog razvoja koji zagovara dostojanstven rad i ekonomski rast. Panel rasprava će se održati u ponedjeljak, 25. travnja 2022. s početkom u 12 sati u X. lađi u Lazaretima, Frana Supila 8, Dubrovnik, a moći će se pratiti i online.

U fokusu panel rasprave bit će sljedeće teme i prezentacije:

• Izazovi start-up/samozapošljavanja i poduzetništva – Slavica Grkeš, Dominium travel
  • Doprinos start-up poduzeća održivom razvoju – Krešimir Glavinić, predstavnik inicijative TUP – urbana četvrt
  • Društveno poduzetništvo – Kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća? – Maja Weisglass, ZEF.

Cilj događanja je potaknuti raspravu i razmjenu iskustava o potrebama lokalne zajednice i ciljnim skupinama, održivosti poslovanja u kriznim vremenima te otkriti daljnje planove za održiv razvoj lokalne zajednice u skladu s Agendom 2030.

Agenda 2030 predviđa da se do 2030. godine, poticanjem održivog gospodarskog rasta, tehnoloških inovacija i poduzetništva, osiguraju uvjeti pune zaposlenosti, uz učinkovite mjere za iskorjenjivanje prisilnog rada, dostojni radni uvjeti i jednakost plaća.

Panel rasprava se može pratiti online na Facebook platformi: https://www.facebook.com/events/1036378373616788/

U slučaju dodatnih pitanja obratite se organizatorima na info@desa-dubrovnik.hr ili na broj 020 420 145.

Događanje se održava u sklopu projekta SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost. Udruga gradova partner je na projektu.