Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

13. rujan. 2022.

Poziv na skup i panel raspravu u Osijeku: Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a

Pozivamo sve zainteresirane na skup “Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a – prema jačim, povezanim, otpornijim i naprednijim ruralnim područjima” i panel raspravu “Holistički pristup za održivi i pravedan ruralno/urbani razvoj” koja će se održati 7. listopada 2022. s početkom u 10 sati u Osijeku, u prostoru Stare pekare koja je preuređena u edukativni i informativni turistički centar za mlade.

Događanje će biti organizirano u sklopu projekta SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost, u suradnji s Europskim gospodarskim i socijalnim odborom (EGSO). Skupom se obilježava Europski tjedan održivog razvoja.

Tijekom skupa bit će predstavljen dokument Komisije “Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a” i Ruralni pakt. Članovi EGSO-a predstavit će dva mišljenja: o Dugoročnoj viziji za ruralna područja EU-a i održivom razvoju ruralno-urbanih područja. Također će govoriti o očekivanjima od Ruralnog pakta i ulozi EGSO-a u procesu njegove uspostave.

Tijekom skupa bit će predstavljen dokument Komisije “Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a” i Ruralni pakt.  Članovi EGSO-a predstavit će dva mišljenja: o Dugoročnoj viziji za ruralna područja EU-a i održivom razvoju ruralno-urbanih područja. Također će govoriti o očekivanjima od Ruralnog pakta i ulozi EGSO-a u procesu njegove uspostave.

Tom Jones, predsjednik Europskog saveza ruralnih zajednica (ERCA) predstavit će stavove svoje organizacije o provedbi Vizije za ruralna područja. Također će kratko predstaviti poruke Europskog ruralnog parlamenta (ERP), koji se održava u rujnu 2022. u poljskom Kielceu.

Nakon pauze ćemo čuti stavove hrvatskih dionika iz javnog i civilnog sektora o temi skupa. Također, bit će predstavljeno znanstveno istraživanje provedeno u okviru projekta SUSTINEO “Utjecaj LAG-ova na održivi lokalni razvoj“.

U drugom dijelu će se održati panel rasprava pod nazivom “Holistički pristup za održivi i pravedan ruralno/urbani razvoj”, nakon čega slijedi kratka rasprava, koju će moderirati Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

Tijekom skupa bit će osiguran simultani prijevod s engleskog na hrvatski jezik.

Bit će organiziran i posjet primjeru dobre prakse (prehrambena industrija „DOBRO“ https://dobro.hr/) te zajednički ručak.

Program možete pronaći OVDJE.

PRIJAVA
Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do 30. rujna 2022. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/tMKdRaPAJ7xgjzvk8

Veselimo se druženju i razgovoru o budućnosti ruralnih područja!

Projekt “SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost” ima za cilj povezivanje i umrežavanje udruga, lokalne samouprave i visokoobrazovnih institucija te jačanje kapaciteta za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska