Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. ožujak. 2024.

Poziv na sudjelovanje u EUCityCalc trening programu

Europski zeleni plan predstavlja sveobuhvatnu strategiju koja će omogućiti EU postizanje klimatske neutralnosti do 2050. kroz implementaciju politika i mjera usmjerenih na zelenu tranziciju. Gradovi su prepoznati kao ključni dionici u procesu energetske tranzicije i imaju obvezu, ili dobrovoljnu motivaciju. izraditi planske dokumenata koji definiraju klimatske mjere za provedbu, no često ne mogu sagledati širi spektar scenarija kojima je moguće dostići zadane ciljeve.

Kako bi pomogli prevladati izazove energetske tranzicije te usmjeriti gradove i općine prema klimatskoj neutralnosti u skladu s ciljevima EU do 2050. Regionalna energetska agencija Sjever (REA Sjever) poziva predstavnike JLS da se pridruže EUCityCalc trening programu.

EU City Calculator je alat koji može pomoći u procesu planiranja jer na jednostavan način zaposlenicima lokalne samouprave približava i olakšava razumijevanje procesa planiranja. Sudjelovanjem u trening programu koji organizira REA Sjever u okviru EUCityCalc projekta gradovi mogu naučiti više o energetskom i klimatskom planiranju, a gradski službenici izgraditi, obnoviti ili unaprijediti svoja znanja u području energetskog i klimatskog planiranja. Sudionici treninga će naučiti koristiti EU City Calculator, izraditi niskougljične scenarije za gradove te poboljšajti razumijevanje veze između politika, mjera, podataka i niskougljičnih scenarija.

Trening se sastoji od dva online modula i završne dvodnevne radionice koja će se održati 13. i 14. lipnja 2024. u Svetom Martinu na Muri. Online dio treninga obuhvatit će sljedeće module: #1 Izgradnja niskougljičnih scenarija za klimatsku neutralnost gradova, #2 Razumijevanje veze između politika, mjera, podataka i niskougljičnih scenarija.

Po uspješnom završetku svakog modula polaznicima će biti dodijeljen certifikat.

Prijave na trening su otvorene do 15. travnja putem ove POVEZNICE.

NAPOMENA: broj sudionika na dvodnevnoj radionici je ograničen na dva sudionika iz iste JLS ili organizacije, a prednost imaju svi koji završe online dio treninga. Svim sudionicima završne radionice osiguran je smještaj u hotelu s uključenim obrocima čiji trošak snosi organizator. Na trening je potrebno ponijeti vlastito računalo. Svim prijavljenim sudionicim će detaljnije upute biti podijeljene naknadno .

Za sva pitanja i informacije o trening programu budite slobodni kontaktirati REA Sjever na: eucitycalc@rea-sjever.hr ili Ivana Derežić, energetski savjetnik, ivana.derezic@rea-sjever.hr,097 7763 657.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija