Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

16. svibanj. 2019.

Poziv za kandidature za Europske zelene gradove

Europska komisija objavila je poziv za kandidature gradova za Europski zeleni glavni grad 2022. te Europski zeleni list 2021. godine.

Kandidature za Europski zeleni glavni grad mogu istaknuti gradovi s više od 100 tisuća stanovnika, a za Europski zeleni list gradovi između 20 i 100 tisuća stanovnika. Poziv je otvoren do 14. listopada ove godine.

Aplicirati možete na sljedećoj poveznici (potrebna je registracija): https://www.egcaeglaportal.eu/. Na istoj adresi se nalazi i više informacija o samom pozivu.

Prijave su moguće na svim službenim jezicima Europske unije, među njima i na hrvatskom.

Pobjednici i gradovi koji uđu u uži izbor ostvaruju pristup ekskluzivnoj mreži Europskih zelenih glavnih gradova i Europske mreže zelenog lista, pružajući im podršku i platformu za razmjenu znanja o okolišu i najbolje prakse. Osim toga, pobjednik Europski zeleni glavni grad za 2022. godinu dobit će 350.000 eura kako bi mogao pokrenuti svoju zelenu godinu, dok će pobjednik natjecanja za Europski zeleni list dobiti 75.000 eura što bi mu trebalo pomoći u provedbi programa zaštite okoliša u toj godini!

Sve dodatne informacije možete dobiti u tajništvu organizacije:

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija