Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

04. lipanj. 2019.

Produljen rok za prijavu predstavnika Udruge gradova u NALAS-ovoj radnoj skupini za vodne usluge

Udruga gradova traži zainteresiranog kandidata za predstavnika u Working group on water management! Stručne propozicije za kandidaturu i opis aktivnosti u okviru radne skupine pogledajte u nastavku.

NALAS je regionalno udruženje udruga lokalnih vlasti u jugoistočnoj Europi. Kao jedna od članica, Udruga gradova u RH sudjeluje u redovnim aktivnostima NALASA-a (skupština, radne skupine, transnacionalni projekti, konferencije…). S ciljem širenja kruga suradnika među gradovima članovima te osiguranja kvalitetnih kadrova u radnim skupinama, Udruga gradova otvara poziv za zainteresirane lokalne službenike koji bi sudjelovali u radu NALAS-ove radne skupine za vodne usluge kao naš predstavnik/-ca. Sudjelovanje u predmetnoj radnoj skupini dobra je prilika za stručno usavršavanje i ostvarivanje profesionalnih kontakta s kolegama iz država jugoistočne Europe i šire!

Konkretno, tzv. The Working Group on Water Management fokusirat će se na dva aspekta intervencijske logike:

 1. Sektorski pristup (vodopskrba i odvodnja):
  1. Strateško I investicijsko planiranje vodnokomunalnog sektora;
  2. Upravljanje rizicima od katastrofa i otpornost vodnih usluga;
  3. Gubici u vodoopskrbi i Integralno upravljanje imovinom – korištenje podataka za razvoj lokalnih politika I poslovno planiranje kapitalnih investicija;
  4. Upravljanje odvodnjom.
 2. Zagovaranje:
  1. Prikupljanje primjera najboljih praksi u upravljanju isporučiteljima vodnih usluga, na temelju čega će se razviti mjere za jačanje kapaciteta (treninzi I obuke);
  2. Horizontalno suradnja između udruženja lokalnih vlasti i udruženja isporučitelja vodnih usluga za omogućavanje dobrog upravljanja vodnokomunalnim sektorom na lokalnoj razini;
  3. Vertikalne zagovaračke inicijative udruženja lokalnih vlasti (s podrškom udruženja isporučitelja vodnih usluga) prema institucijama središ je države.

Potencijalni kandidati moraju zadovoljiti sljedeće kriterije:

 • Izravno iskustvo u području radne skupine (npr. Pročelnik ili viši službenik u odjelu za komunalno gospodarstvo);
 • Postojanje interesa za bavljanje s predmetnom sektorskom politikom vodnog gospodarstva (npr. sudjelovanje na radionicama, radnim skupinama, objavljeni stručni radovi, isl.);
 • Dobro korištenje pisanog i govornog engleskog jezika (službenog jezika u NALAS-ovim radnim grupama).

Od imenovanog predstavnika/ce očekuje se:

 • Aktivno sudjelovanje na sastancima Radne skupine (u prosjeku tri do četiri puta godišnje)
 • Pravovremeno izvještavanje o održanim sastancima i zaključcima radne skupine
 • Redovita komunikacija s uredom Udruge gradova.

Za sudjelovanje u radnoj skupini nije planirana novčana naknada, osim u iznimnim slučajevima kod izrade većih izvještaja ili istraživanja u okviru projekata. Troškovi puta i smještaja prilikom održavanja sastanaka podmiruje organizator (NALAS ili članica koja je domaćin sastanka).

Iskaz interesa uz priloženi CV i kratko pismo motivacije pošaljite do kraja dana u ponedjeljak, 10. lipnja, na info@udruga-gradova.hr. Za eventualna pitanja u vezi predmetnog poziva obratite se Mariju Žuličeku, savjetniku u uredu UG i kontakt osobi za komunikaciju s NALAS-om.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija