Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

06. listopad. 2023.

Pozivamo vas na završnu konferenciju projekta SUSTINEO i molimo 10-ak minuta vašeg vremena!

Molimo vas da ispunite upitnik koji će nam pomoći da steknemo uvide iz perspektive jedinica lokalne samouprave i procijenimo učinak smjernica za participativno planiranje prostora. Smjernice se nalaze u spomenutom upitniku, a nastale su u okviru projekta SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost. Ovim vas putem pozivamo i da nam se pridružite na završnoj konferenciji projekta SUSTINEO koja će se održati 27. listopada u Zagrebu.

Smjernice na temu održivog i participativnog planiranja pri izradi prostornih planova jedinica lokane samouprave (JLS) nastale su na temelju provedenih znanstvenih istraživanja o održivom lokalnom razvoju.

Prostorni plan temeljni je dokument kojeg jedinice lokalne samouprave (JLS) imaju na raspolaganju za upravljanje prostorom. Proces izrade prostornih planova često se javnosti otvara tek u fazi javne rasprave o prijedlogu plana, kada je za bitne intervencije u sadržaj prekasno. Takva praksa prostornog planiranja ne doprinosi donošenju kvalitetnih prostornih planova i realizaciji potreba lokalne zajednice.

Najbolje rješenje je primjena metoda rane participacije javnosti odnosno uključivanje širokog kruga dionika lokalne zajednice u proces promišljanja prostornog planiranja. U Smjernicama je naveden niz prijedloga za djelovanje JLS-ova na tom planu te molimo da te prijedloge ocijenite s aspekta relevantnosti i učinka.

Anketa je anonimna i rezultati će se koristiti samo zbirno za gore navede svrhe. Molimo da anketu ispunite najkasnije do 13. listopada 2023. Poželjno je da upitnik ispune osobe koje imaju iskustva s planiranjem prostora i/ili participacijom.

Ukoliko želite dobiti više informacija o projektu ili samoj anketi obratite se Elizabet Gašparov iz udruge ODRAZ na elizabet@odraz.hr ili Luciji Jusup iz Udruge gradova u RH na lucija@udruga-gradova.hr

Poveznica na upitnik: https://forms.gle/NQngUVY83SFCmM7r6 (Trajanje: 10-ak minuta)

Rok za ispunjavanje: 13. listopada 2023.

Također, pozivamo vas i na završnu konferenciju projekta SUSTINEO pod nazivom “Suradnja akademske zajednice i civilnog društva za održivi razvoj” koja će se održati uživo 27. listopada 2023. s početkom u 11 sati u Napretkovom kulturnom centru (Bogovićeva 1, Zagreb). Više informacija, detaljan program, kao i obrazac za prijavu možete pronaći u Najavama događanja.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija